Na ndiqni edhe në

Horoskopi Vjetor

Horoskopi kinez/ Nga dashuria tek puna dhe jeta familjare. Ja shenja më me fat e vitit!

Horoskopi kinez/ Nga dashuria tek puna dhe jeta familjare. Ja shenja më me

Është koha për t'i thënë lamtumirë Lepurit dhe për të hyrë në Vitin e Dragoit, e vetmja krijesë mitike midis 12 shenjave të zodiakut kinez. Përveç ngrënies së ushqimit të mirë dhe dhënies/marrjes së bekimeve, Viti i Ri Hënor i cili bie më 10 shkurt të këtij viti është gjithashtu një kohë për shumë njerëz që të konsultohen me yjet dhe të zbulojnë se çfarë pret për muajt në vijim.

Një udhëzues 2024 për Vitin e Ri Hënor!

Shumica e njerëzve i dinë bazat: Cikli kalendar 12-vjeçar i zodiakut kinez përfaqësohet nga 12 kafshë të ndryshme, në këtë renditje: Miu, Kau, Tigri, Lepuri, Dragoi, Gjarpri, Kali, Dhia, Majmuni, Gjeli, Qeni dhe Derri. Kafsha juaj e zodiakut përcaktohet nga viti juaj i lindjes, që do të thotë se të lindurit në 2024 do të bien nën shenjën e Dragoit. Të lindurit në 2025 do të jenë Gjarpërinjtë, e kështu me radhë. Por ky është vetëm fillimi. Për ndjekësit besnikë të sistemit, një vit nuk kategorizohet vetëm sipas kafshës së tij. Ekziston gjithashtu një cikël i ndërlikuar i përbërë nga 10 kërcell qiellor dhe 12 degë tokësore.

2024 është viti i Dragoit të Drurit!

Çdo vit, një kërcell qiellor (një nga pesë elementët) çiftëzohet me një degë tokësore (një nga 12 kafshët e zodiakut kinez). Këtë vit kombinon kërcellin qiellor "Jia" - që përfaqëson drurin yang - dhe degën tokësore "Chen" që përfaqëson Dragoin. Kjo e bën vitin 2024 Vitin e Dragoit të Drurit. Në varësi të asaj që përfaqësojnë elementët dhe si ndërveprojnë me njëri-tjetrin, ndjekësit besojnë se mund të fitohet njohuri për atë që mund të kenë muajt e ardhshëm.

"Jia simbolizon drurin dhe Dragoi është një krijesë shumë tokësore," thotë Thierry Choë, një konsulent, i cili ndërthur gjeomancinë tradicionale kineze me elementët e dizajnit modern.

“Marrëdhënia mes dy elementëve na tregon shumë për vitin. Në pesë elementët, ne themi se druri kufizon tokën. Kjo do të thotë, në vitin 2024, industritë në kategorinë e drurit ka të ngjarë të shtypin ato në kategorinë e tokës. Pavarësisht se me cilin kërcell qiellor është çiftuar Dragoi, krijesa e shenjtë është një shenjë shumë e njohur e zodiakut, veçanërisht në Azi.

“Besohet se Dragoi përfaqëson një udhëheqje të fortë dhe të madhe. Shumë njerëz po kërkojnë të kenë bebe Dragon këtë vit”, thotë Choë.

“Ky vit do të jetë gjithashtu domethënës sepse është viti kur bota hyn në një kapitull të ri nga periudha e tetë deri në periudhën e nëntë të yllit fluturues Xuan Kong”. Viti 2024 shënon fillimin e mbretërimit të ardhshëm 20-vjeçar nën yllin e nëntë fluturues.

“Ylli numër nëntë përfaqëson energjinë femërore, kështu që zonjat do të marrin përgjegjësi në shumë fusha. Ai gjithashtu përfaqëson teknologjinë, artin dhe dizajnin, si dhe spiritualitetin”.

Nëntë yjet mund t'ju ndihmojnë gjithashtu të vendosni se në cilin drejtim duhet të udhëtoni në muajt në vijim. Choë inkurajon udhëtarët të eksplorojnë vende në jugperëndim, veriperëndim dhe lindje, nuk ka rëndësi nëse këto destinacione jugore janë brenda qytetit të tyre apo jashtë vendit të tyre.

'Duka i Madh i Jupiterit' zotëron mbi fatin tuaj!

Sa i përket fatit individual, ndjekësit besojnë se pasuria e kafshës së tyre të zodiakut varet nga pozicionet e Tai Shui - hyjnitë yjore që mendohet se rrotullohen paralelisht dhe në drejtim të kundërt të Jupiterit.

Për të llogaritur se si do të ndikohet çdo person në një vit të caktuar, një konsulent kinez i gjeomancisë do të shikojë grafikun e lindjes së dikujt, i cili përbëhet nga një gamë e gjerë elementesh bazuar në pozicionet e yjeve të ndryshëm në ditën dhe orën e lindjes së tyre, dhe të shikojë si ndërveprojnë elementet e tyre me vitin. Këto kombinime luajnë një rol të rëndësishëm për ata që i ndjekin, duke i ndihmuar ata të marrin vendime të mëdha për jetën për vitin e ardhshëm, si për shembull nëse duhet të martohen apo të fillojnë një biznes. Ndërsa çdo individ sigurisht që do të ndërveprojë ndryshe me yjet, shumica pajtohen se analizimi i pozicionit të Tai Suit mbi secilën shenjë të zodiakut ofron një pamje të përgjithshme të vitit që vjen. Nëse shenja juaj e zodiakut është jashtë favorit me Tai Sui - i njohur si Duka i Madh i Jupiterit atë vit, ekspertët thonë se mund ta gjeni veten duke u përballur me më shumë ndërprerje dhe ndryshime se zakonisht. Chow thotë se të prekurit duhet të kujtojnë se kalendari është një cikël rrotullues.

Dragoi!

Çdo 12 vjet, ne të gjithë duhet të përballemi me "Ben Ming Nian", viti kur shenja jonë e zodiakut përputhet me atë të vitit aktual. Më 10 shkurt hyjmë në Vitin e Dragoit. Fatkeqësisht, kjo do të thotë që më shumë ndryshime mund të ndodhin me ata që kanë lindur në vitet e Dragoit.

“Për ata që kanë lindur në vitin e Dragoit, do të përjetoni më shumë fat të vështirë dhe pak më shumë kufizime me punën, marrëdhëniet, etj, në përgjithësi. Është një vit i mirë për të qëndruar me profil të ulët dhe të përulur. Sa më i lartë të përpiqeni të jeni, aq më vështirë do t'ju godasë. Në punë mund të ndjeni më shumë konkurrencë se vitet e mëparshme dhe paratë mund të mos vijnë aq lehtë sa më parë. Përpiquni të kurseni para pasi do të jetë një vit i vështirë”

Megjithatë, jo gjithçka është negative. Ajo rendit ndërrimin e punës, martesat dhe lindjen si ndryshime që mund të kompensojnë ndikimin e Ben Ming Nian. Dragonët gjithashtu mund të përpiqen të marrin pjesë në më shumë ngjarje të lumtura për të joshur energji pozitive, me Choë që tregon një proverb të vjetër kinez si një burim shprese: "Një ngjarje fatlume do të anulonte tre fatkeqësi".

Gjarpër!

Do të jetë një vit mjaft i mbarë për gjarpërinjtë , por ata nuk duhet të ulen dhe të presin që të vijë fati. Të gjithë ju Gjarpërinjtë do të përballeni me disa ndryshime brenda zonës së familjes këtë vit, thotë Choë, por fati do të jetë në favorin tuaj në një moment.

“Përgjithësisht do të keni marrëdhënie të mira këtë vit. Do të keni potencialisht disa admirues dhe do të takoni disa miq të rinj të mirë”.

Kur përballen me vështirësi, Gjarpërinjtë duhet të kujtojnë se sfidat mund të çojnë në rritje dhe mençuri. Kjo nuk do të thotë se mund të jesh dembel dhe të presësh që të vijë fati. Njerëzit e lindur nën vitet e Gjarprit të bëjnë punën nëse duan të korrin shpërblimet. Do të keni mundësitë, mos e humbni potencialin. Puna e palodhur do të përkthehet gjithashtu në më shumë të ardhura këtë vit. Sa i përket romancës, gjërat do të jenë të qëndrueshme, por Gjarpërinjtë inkurajohen të marrin pjesë në ngjarje sociale.

Kali!

Kuajt duhet të bëjnë disa udhëtime për fat më të mirë në Vitin e Dragoit. Këtë vit, një yll i veçantë i quajtur Yi Ma Xing do të shkëlqejë mbi njerëzit e lindur në Vitin e Kalit. Është ylli i lëvizjes, që do të thotë se Kuajt do të kenë më shumë shanse të dalin në rrugë sesa vitin e kaluar.

“Pavarësisht nëse jeni duke punuar apo duke studiuar, duhet të udhëtoni afër apo larg sa më shumë që të mundeni. Udhëtimi do të sillte fat dhe mundësi për ju. Nëse ndiheni pak i vetmuar, gjithë ky udhëtim mund të çojë edhe në romancë. Edhe pse Kuajt nuk ndeshen me Tai Sui këtë vit, njerëzit e lindur nën këtë shenjë të zodiakut të vizitojnë tempullin edhe për disa bekime shtesë”.

Dhia!

Është një kohë e shkëlqyer për dhitë që të bëjnë disa ndryshime në jetën e tyre. Njerëzit e lindur në vitin e Bricjapit do të duhet të planifikojnë oraret e tyre me mençuri, përndryshe stresi dhe oraret e ngarkuara do të ndikojnë në shëndetin e tyre mendor dhe fizik.

“Nëse i keni bërë gjërat në të njëjtën mënyrë vitet e fundit, është koha për të ndryshuar dhe për të ndërtuar një plan të ri. Megjithëse janë në një pozicion negativ, dhitë në përgjithësi do të gjejnë gëzim në marrëdhëniet e këndshme me miqtë dhe kolegët. Mund të jetë viti kur dhitë do të kenë një përparim ose një promovim në punë, paratë dhe fama mund të pasojnë kur kjo të ndodhë. Nëse jeni duke kërkuar për dashuri, mund të gjeni dikë shumë të përputhshëm përmes miqve tuaj këtë vit”.

Majmuni!

Majmunët që gjuajnë për dashuri mund të gjejnë ndeshjen e tyre në vitin 2024. Majmunët do të kenë një vit relativisht të qëndrueshëm.

"Ndoshta nuk do t'ju pëlqejë të keni mundësinë të shkëlqeni shumë, por kjo është në rregull. Thjesht përqafo atë që ke për momentin dhe dije se gjërat më të mira do të vijnë më vonë gjatë vitit. Majmunët do ta kenë të lehtë të fitojnë para dhe t'i shpenzojnë ato. Prandaj, ata që janë nën këtë shenjë që të jenë të zellshëm për menaxhimin e parave këtë vit. Sa për të gjithë majmunët tuaj në kërkim të dashurisë, është një vit i mirë për t'u marrë seriozisht ose për të gjetur dikë që është i pajtueshëm”.

Gjeli!

Kur bëhet fjalë për marrëdhëniet, gjelat duhet të përjetojnë një vit të mirë. Njerëzit e lindur në Vitin e Gjelit do të gëzojnë një marrëdhënie harmonike me Tai Sui këtë vit (He Tai Sui). Kjo në përgjithësi simbolizon një vit me fat për Roosters për sa i përket takimit me miq të rinj dhe gjetjes së partnerëve të përshtatshëm të jetës nëse nuk e kanë tashmë një të tillë. Në përgjithësi, gjelat do të gëzojnë një vit të këndshëm dhe të qëndrueshëm.

“Është më mirë të qëndroni në gjysmën e parë të vitit, si për shembull nëse doni të ndryshoni punë. Është një vit i mirë për të mbledhur para gjithashtu”.

Qeni!

Qentë duhet të mendojnë tre herë përpara se të marrin vendime kryesore. Njerëzit e lindur në Vitin e Qenit do të përplasen me Tai Sui këtë vit, që do të thotë më shumë ndryshime dhe barriera në jetë.

“Është një vit i madh për Dogs. Mund të ndiheni të lodhur si fizikisht ashtu edhe mendërisht, sepse do të kaloni shumë ndryshime. shtë më mirë të lëvizësh sesa të qëndrosh në vend, si për shembull ndryshimi i vendeve të punës, zhvendosja e shtëpive ose udhëtimet. Këto do të ndihmojnë në zbutjen e ndikimit negativ. Është gjithashtu një vit për të praktikuar maturinë në jetë. Kjo do të thotë se është më mirë të qëndroni në profil të ulët dhe të vëzhgoni gjërat nga një distancë përpara se të merrni ndonjë vendim të madh. Njerëzit e lindur në vitin e qenit mund të përballen me më shumë argumente në marrëdhëniet e tyre këtë vit, vëren ajo, por kjo nuk është gjithçka keq.

Derr!

Duna e palodhur do të përkthehet në fitime monetare për Derrat këtë vit.

“Këtë vit, mund t'ju duhet të punoni pak më shumë dhe të punoni me orë më të gjata se zakonisht. Por mbani mend, kur ka sfida më të mëdha, mençuria dhe rritja juaj do të vijnë më shpejt. Por puna e vështirë do të thotë gjithashtu më shumë të ardhura. Derrat thjesht duhet të jenë të vetëdijshëm që të mos humbasin paratë e tyre të fituara pa kujdes. Ndërkohë, marrëdhëniet personale të Derrave do të jenë më të qëndrueshme.

Miu!

Njerëzit e lindur në Vitin e Miut do të gjejnë mbështetje dhe ndihmë kur kanë më shumë nevojë për to këtë vit.

“Nuk është viti më i keq, por do të ketë disa sfida. Lajmi i mirë është se ata gjithashtu do të gjejnë shumë kujdestarë që do t'i ndihmojnë në nivelin më të ulët të tyre. Si rezultat, minjtë duhet t'i mbajnë sytë hapur për njerëzit që ofrojnë mbështetje dhe këshilla. Në punë, marrëdhëniet me shefat dhe kolegët janë përgjithësisht të qëndrueshme. Minjtë madje mund të kenë një mundësi për të shkëlqyer dhe për të fituar një admirim të merituar. Minjtë mund të kenë një mundësi për të kursyer mjaft para këtë vit. Për shkak të kësaj, Choë thotë se mund të jetë një kohë e mirë për të menduar për hapjen e një biznesi të ri nëse ky është një nga qëllimet e tyre. Për sa i përket romancës, minjtë që kërkojnë dashuri duhet të shoqërohen me miqtë dhe të udhëtojnë më shumë”.

Kau

Personat e lindur në Vitin e Kaut do të përballen me “Xing Tai Sui” këtë vit. Kjo do të thotë se shenja e tyre është në një marrëdhënie ndëshkuese ose torturuese me Tai Sui.

"Edhe pse tingëllon shumë e frikshme, në fakt do të thotë që Oxen duhet të jenë më të kujdesshëm për shëndetin dhe sigurinë e tyre. Këshillohet shmangia e sporteve dhe aktiviteteve me rrezik të lartë. Do të punoni shumë më tepër, por mos kini frikë nga ndryshimet që mund të vijnë. Do t'ju ndihmojë të dilni nga zona juaj e rehatisë dhe do të rriteni shumë shpejt këtë vit. Është gjithashtu një vit për të qenë të kujdesshëm me investimet tuaja dhe të qëndroni të përulur. Qoftë beqarë apo në një lidhje, Qetët duhet të jenë të vetëdijshëm se si komunikojnë me të tjerët pasi janë më të prirur ndaj konflikteve nga keqkuptimet.

Tigri!

Tigrat mund ta gjejnë veten duke u futur në konflikte këtë vit. Por edhe ata mund ta kenë më të lehtë dashurinë.

“Sipas filozofisë së lashtë kineze, Tigrat dhe Dragoit kanë një marrëdhënie të ndërlikuar. Tigrat dhe Dragoit luftojnë. Shumë herë, kjo është një metaforë për t'u thënë Tigrave se do të ketë më shumë konflikte në jetë. Se është thelbësore të bëni një përpjekje për të mbajtur marrëdhënie të përzemërta me miqtë dhe familjen dhe të jeni më të vetëdijshëm për emocionet tuaja këtë vit. Nga ana e punës, Tigrat kanë mundësinë të dallohen, por në të njëjtën kohë mund të tërheqin xhelozinë. Sa i përket parave, Tigrat duhet të jenë më konservatorë pasi janë të ndjeshëm ndaj shpenzimeve të tepërta nëse nuk janë të kujdesshëm. Për Tigrat që kanë lindur në gjysmën e parë të vitit, ka më shumë gjasa që ata të gjejnë dashurinë në gjysmën e dytë të vitit. Të lindurit në gjysmën e dytë të vitit mund të kenë një qëndrim të mirë me romancën në fillim të vitit. Kjo është për shkak se Tigri është një shenjë shumë e rëndë në elementë druri dhe zjarri dhe aq më tepër nëse keni lindur në gjysmën e parë të vitit. Kur është shumë, duhet të prisni derisa kjo (teprica e drurit dhe zjarrit) të ulet pak përpara se të vijë më shumë fat në gjysmën e dytë të vitit”.

Lepuri!

Lepujt do të kenë fat më të madh këtë vit. Të gjithë ju Lepuj mund t'i jepni vetes një goditje pas shpine. Ju ia dolët gjatë vitit, 'Ben Ming Nian' juaj do të përfundojë. Ata që kishin një vit të mundimshëm duhet të kujtojnë se fati i tyre do të ndryshojë ngadalë në fillim por ata do të shohin një ndryshim të dukshëm në gjysmën e dytë të vitit. Është një vit i mirë për vetë-përmirësim dhe për të mësuar disa aftësi të reja, të cilat mund të jenë të dobishme për karrierën tuaj në të ardhmen.

“Përpiquni të mos luani shumë kumar, por të fitoni para në një mënyrë shumë të bazuar. Punoni shumë dhe do të merrni shpërblimet. Sa për ata që janë të lidhur në mënyrë romantike, mund të jetë viti i përsosur për të menduar për martesën dhe foshnjat nëse kjo është pjesë e planit të tyre të jetës”./M.K-dritare.net