Na ndiqni edhe në

Bota

Vendet e BE mund të shpëtojnë 238,000 jetë në vit duke përmbushur udhëzimet e OBSH!

Vendet e BE mund të shpëtojnë 238,000 jetë në vit duke

Përafërsisht 238,000 vdekje nga ndotja e ajrit mund të shmangen çdo vit nëse vendet e BE-së përmbushin udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë për ndotjen e ajrit, sipas shifrave nga Agjencia Evropiane e Mjedisit. Dhe më shumë se 400,000 vdekje mund të shmangen nëse ndotja e ajrit mund të shmanget plotësisht. Më 20 shkurt, Këshilli i BE-së miratoi legjislacionin e ri për ajrin e pastër për vitin 2030 dhe më tej. Ndërsa vendet e BE-së punojnë drejt këtyre kufijve të rinj ligjorë, një studim i ri ka vlerësuar përfitimet që mund të lindin shpejt me reduktimin e ndotjes së ajrit nga trafiku dhe ngrohja e shtëpive.

Akademikët shikuan 41 vende evropiane. Ata zbuluan se një rënie prej 20% e ndotjes së trafikut rrugor mund të zvogëlojë vdekjet e tepërta vjetore në të gjithë Evropën me rreth 7,000 njerëz në vit duke ulur ndotjen e grimcave. Gjermania kryeson tabelën me ulje të mundshme prej më shumë se 1000 vdekjesh në vit; për Mbretërinë e Bashkuar dhe Italinë, do të ishte më shumë se 500. Këto vlerësime bazoheshin në statistikat e ndotjes së ajrit dhe shëndetit të vitit 2015. Një ulje prej 20% e ndotjes së ajrit nga ngrohja e shtëpive do të sillte afërsisht 13,000 vdekje më pak çdo vit. Evropa Lindore dhe Qendrore do të përfitonte më së shumti, për shkak të përdorimit të lartë të karburantit të ngurtë për ngrohje. Gjermania, Italia, Polonia, Ukraina dhe Turqia do të përjetonin më shumë se 1000 vdekje më pak secila dhe Mbretëria e Bashkuar do të mbante më shumë se 650 vdekje më pak. Studimi i ri tregoi gjithashtu se më shumë se gjysma e përfitimeve do të vinin nga më pak vdekje nga sulmet në zemër, goditjet në tru dhe diabeti i tipit 2, si dhe nga kanceri i mushkërive.

Ambicia më e madhe do të sillte rezultate edhe më të mëdha shëndetësore!

Dr Niki Paisi, e cila ishte pjesë e ekipit të studimit në Qendrën Kërkimore të Klimës dhe Atmosferës në Institutin e Qipros , tha:

“Nga vdekjet e tepërta në Evropë që i atribuohen ekspozimit afatgjatë ndaj ndotjes së grimcave, 26% dhe 12% e këto mund të shmangen nëse emetimet e djegies së banesave dhe transportit rrugor hiqen, respektivisht. Vende si Republika Çeke, Bullgaria, Estonia, Hungaria dhe Polonia mund të përjetojnë përfitime më të larta nga një braktisje, duke qenë se këta dy sektorë kontribuojnë së bashku në gati 50% të vdekshmërisë nga ndotja e grimcave në këto vende. Këta sektorë janë fokusi i strategjive neto zero, kështu që ka qartë mundësi nga optimizimi i politikave tona të ndotjes së ajrit dhe klimës për përfitime maksimale shëndetësore.

Po në lidhje me vdekjet nga burime të tjera të ndotjes së grimcave?

I botuar në vitin 2023, një studim nga instituti kërkimor ISGlobal i Barcelonës hedh dritë mbi këtë dhe mund të ndihmojë qeveritë kombëtare dhe veçanërisht ato të qytetit të kuptojnë se cilët sektorë ndotës duhet t'u japin përparësi.

Prof Mark Nieuëenhuijsen nga ISGlobal shpjegoi:

“Qytetet janë ende pika të nxehta të ndotjes së ajrit dhe vdekjeve të parakohshme. Duhet veprim urgjent. Kjo kërkon një qasje holistike që bashkon shumë sektorë të ndryshëm duke përfshirë energjinë, transportin, industrinë dhe bujqësinë”.

Për zona të mëdha të Evropës veriperëndimore, duke përfshirë pjesën më të madhe të Mbretërisë së Bashkuar, Holandës, Danimarkës dhe Gjermanisë, bujqësia është një nga burimet më të mëdha të vdekjeve të hershme nga ndotja e grimcave, krahas transportit dhe ngrohjes së shtëpisë. Kjo merr pak vëmendje publike dhe politike. Shifrat e publikuara nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar në mes të shkurtit theksojnë nevojën për më shumë veprime me përparim të ngadaltë ose pa përparim në reduktimin e ndotjes së ajrit nga fermat dhe ngrohjen e shtëpive me lëndë djegëse të ngurta./M.K-dritare.net