Na ndiqni edhe në

Bota

Testamenti i princit Filip do të mbahet sekret për 90 vjet!

Testamenti i princit Filip do të mbahet sekret për 90 vjet!

Testamenti i princit Filip, bashkëshortit të ndjerë të mbretëreshës Elisabeth, do të mbahet sekret për të paktën 90 vjet, për të ruajtur dinjitetin dhe pozitën e mbretëreshës, ka vendosur Gjykata e Lartë e Londrës.

Në përputhje me një konventë që daton në vitin 1910, gjykatësi Andrew McFarlane tha se kishte rënë dakord që testamenti të vulosej dhe se asnjë kopje nuk duhet të mbahej për regjistrim ose në gjykatë.

Kështu, ndryshe nga shumica e testamenteve, vullneti i princit Filip nuk do të jetë i hapur për inspektim publik. Sipas gjykatësit, shkalla e publicitetit që botimi ka të ngjarë të tërheqë do të ishte shumë e gjerë dhe tërësisht në kundërshtim me qëllimin e ruajtjes së dinjitetit të Sovranes. Princi Philip ka ndërruar jetë më 9 prill./M.M-dritare.net