Na ndiqni edhe në

Bota

Rriten infektimet/ SHBA me ritme të ngadalta vaksinimi

Rriten infektimet/ SHBA  me ritme të ngadalta vaksinimi

Presidenti Joe Biden po u bën thirrje Amerikanëve që të vaksinohen ndërsa imunizimi i vendit është duke u ngadalësuar. Infeksionet po rriten në të gjithë vendin, dhe në disa shtete më pak se gjysma e banorëve kanë marrë dozën e tyre të parë.

SHBA tani mbetet prapa Kanadasë fqinje për sa i përket dozave të administruara si pjesë e popullsisë totale, si dhe Anglisë, Italisë dhe Gjermanisë.

SHBA-ja ende nuk e ka arritur objektivin e vendosur nga Presidenti Biden më 4 korrik për vaksinimin e 70% të personave mbi 18 me të paktën një dozë, pasi aktualisht rreth 68% e të rriturve kanë marrë vetëm dozën e tyre të parë.

Infeksionet e reja janë më shumë se dyfishuar në SH.B.A. gjatë muajit të kaluar dhe sipas Qendrave të SHBA për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, shumica dërrmuese e rasteve të reja dhe vdekjeve janë midis të pavaksinuarve.

Dr Jennifer Kates, nënkryetare e Fondacionit të Familjes Kaiser, e cila monitoron gjendjen e vaksinave, thotë se: "Disa njerëz ngrenë shqetësime për sigurinë dhe thonë se mund të ketë më shumë të ngjarë të vaksinohen kur një vaksinë miratohet plotësisht, se para se të autorizohet".

Vaksinat e përdorura në SH.B.A. nuk janë miratuar ende zyrtarisht, por kanë marrë autorizim urgjence për shkak të urgjencës së pandemisë.

Dr Kates shton: "Një pjesë e vazhdueshme prej rreth 20% e personave të ndaluar, të cilët thonë se nuk do të vaksinohen fare, ose do ta bëjnë vetëm nëse kërkohet nga punëdhënësi i tyre".

Administrata e Biden ka fajësuar dezinformimin online në pjesën më të madhe për rezistencën ndaj vaksinave./M.T/dritare.net