Na ndiqni edhe në

Bota

OBSH: Vàksina Moderna nuk rekomandohet për gratë shtatzëna!

OBSH: Vàksina Moderna nuk rekomandohet për gratë

Ekspertët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë të martën thanë se vàksìna Moderna nuk rekomandohej për gratë shtatzëna, përveç kur ato janë në rrezik të ekspozimit të lartë." Vàksìna mund t'i ofrohet një gruaje shtatzanë, e cila është pjesë e një grupi të rekomanduar për vàksìnìmin si punonjësit shëndetësorë", thuhet në njoftim. OBSH-ja në fillim të këtij muaji dha vlerësime të ngjashme për vàksìnën Pfizer-BioNTech, duke përmendur të dhëna të pamjaftueshme. Organizata nuk dha detaje të tjera në lidhje me rekomandimin e tyre në lidhje me vàksìnìmìn e grave shtazëna. Sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), ka të dhëna të kufizuara në dispozicion për sigurinë e vàksìnave të Còvìd-19 për gratë shtatzëna./M.M-dritare.net