Na ndiqni edhe në

Bota

Merkel e shqetësuar: Gjermania në mes të një vale të tretë të vírusit, nëse hapemi rrezíkojmë gjithçka!

Merkel e shqetësuar: Gjermania në mes të një vale të

Kancelarja Angela Merkel paralajmëroi se Gjermania është në mes të një vale të tretë të ínfeksioneve të koronavírusit. Sipas saj, duhet peshuar me kujdes, çdo lëvizje për të rihapur shkollat ​​dhe bizneset. Merkel u shpreh se, lehtësimi i kufízimeve në kontekstin personal duhet të shoqërohet me më shumë testime dhe vaksínime. Kancelarja paralajmëroi se varianti britanik i vírusit është përhapur në Gjermani, duke kèrcënuar të gjitha përpjekjet e suksesshme për të kontrolluar pandemínë në të gjithë vendin, informon dritare.net

Merkel e shqetësuar: Gjermania në mes të një vale të

Helge Braun, shefi i stafit të Merkel, u tha ligjvënësve se vírusi i ndryshuar mund të çojë shumë shpejt në një rritje të ínfeksioneve, duke rritur shkallën e incidencës deri në 800. Mesatarja e shkallës së incidencës në Gjermani është aktualisht në 60 dhe Merkel ka vendosur një normë prej 50, si minimumin për heqjen e kufízimeve./K.C/dritare.net