Na ndiqni edhe në

Bota

Italia ndër vendet me përqindjen më të lartë të të rinjve, që nuk studiojnë e nuk punojnë!

Italia ndër vendet me përqindjen më të lartë të

Mes shumë emergjencave në Itali ka një që po merr një dimension që nuk është parë kurrë më parë. Bëhet fjalë për Neet-in, domethënë të rinjtë që nuk studiojnë, nuk punojnë dhe nuk përfshihen në kurse trajnimi, të cilat kanë arritur rekordin mes 27 vendeve të BE-së: grupmosha 15-34 vjeç ka kaluar 3 milionë, sipas të dhënave të publikuara në dekretin e Ministrisë së Politikave Rinore.

Më shumë se 3 milionë fëmijë përfaqësojnë 25.1% të të rinjve italianë nga 15 deri në 34 vjeç, praktikisht 1 në 4. Jo vetëm kaq. 1.7 milionë janë gra. Me pak fjalë, një ushtri e vërtetë, e cila në vend që të tkurret, është shtuar vit pas viti, duke shtuar boshllëqet në nivel ndërkombëtar. Praktikisht, pas Turqisë (33.6%), Malit të Zi (28.6%) dhe Maqedonisë (27.6%), në vitin 2020 Italia ishte vendi me normën më të lartë NEET. Në muajt e fundit të 2020-ës, Covid-i ka përkeqësuar situatën.

Italia ndër vendet me përqindjen më të lartë të

Identifikimi i këtij "brezi të humbur", siç e ka përkufizuar kryeministri Mario Draghi. Në grupmoshën shkollore të rinjtë që nuk studiojnë, nuk punojnë italianë janë 75% më shumë se mesatarja e BE-së.

Në Plan, portali Rinia 2030 synon të përfaqësojë një “derë të vetme” drejt mundësive dhe nismave që institucionet publike, universitetet, organet dhe shoqatat e sektorit të tretë u vënë në dispozicion të rinjve. Zgjerimi i dy mjeteve gjithëpërfshirëse, Erasmus + dhe Korpusi Evropian i Solidaritetit, do të shërbejë për të "rritur dhe konsoliduar aftësitë, ndërgjegjësimin për perspektivat arsimore, trainuese dhe profesionale, planifikimin e rrugëve të ardhshme"./La7/M.T/dritare.net