Na ndiqni edhe në

Bota

Italia drejt hapjes. Vendosja e maskës në shtator për nxënësit mbetet detyrim!

Italia drejt hapjes. Vendosja e maskës në shtator për

"Për të rihapur shkollën në siguri maksimale, në fillim të vitit të ardhshëm shkollor do të nevojitet një maskë". Kjo u deklarua nga komisioneri i jashtëzakonshëm për urgjencën Covid-19, Francesco Figliuolo, duke ftuar italianët që "të vazhdojnë t'i përmbahen fushatës së vaksinimit". Rritja e rasteve në Mbretërinë e Bashkuar po vijon, në 24 orët e fundit janë 7,540 raste.

"Tani ne kemi mundësinë për të vaksinuar fëmijët e moshës 12 vjeç e lart, prandaj shumica e studentëve. Dhe nuk është e sigurt që nuk do të mbërrijë asnjë autorizim tjetër për të arritur moshën 6 vjeç.", shpjegon komisioneri.

Falë rrugës përfundimtare të arritur me firmën e Figliuolo do të jetë e mundur të vaksinoheni edhe me pushime. Nuk do të jetë praktikë, paralajmëron Komisioneri, por përjashtim. Doza e dytë do të kryhet për ata që do të qëndrojnë për periudha të gjata në qytete të ndryshme nga ato të vendbanimit dhe duke parashikuar në kohë qëllimin për të dashur t'i nënshtrohen vaksinës në vendpushimin e pushimeve./dritare.net