Na ndiqni edhe në

Bota

Greqia hap baret dhe restorantet!

Greqia hap baret dhe restorantet!

Restorantet, kafenetë dhe baret u rihapën në Greqi sot, pasi bllokimi të vendosur në nëntor të vitit 2020, me kufizime të vendosura për të ndaluar përhapjen e Covid-19.

Bizneset lejohen t'i shërbejnë klientëve vetëm në mjedise të hapura, me tavolina të distancuara dhe deri në gjashtë klientë për tryezë për të kufizuar numrin e kontakteve më të ngushta. Testimi për Covid-19 është i detyrueshëm për punonjësit të cilët gjithashtu duhet të mbajnë maskë.

Bizneset nuk lejohen të luajnë muzikë, për të parandaluar njerëzit që të bashkohen dhe duhet të mbyllen deri në orën 22.45.

Gjithashtu sot orari i ndalimit të orarit shkurtohet me një orë, nga ora 23.00 deri në 5 të mëngjesit./dritare.net