Na ndiqni edhe në

Bota

Gjenden dokumente të klasifikuara në shtëpinë e Mike Pence: Nuk kam asnjë dijeni!

Gjenden dokumente të klasifikuara në shtëpinë e Mike Pence:

Një avokat i ish-zëvendëspresidentit Mike Pence zbuloi një sërë dokumentesh të cilësuara si të klasifikuara në shtëpinë e Pence në Indiana. Ai ia dorëzoi këto të dhëna të klasifikuara FBI-së.

FBI dhe Divizioni i Sigurisë Kombëtare i Departamentit të Drejtësisë kanë nisur një rishikim të dokumenteve dhe se si përfunduan në shtëpinë e Pence në Indiana.

Dokumentet e klasifikuara u zbuluan në shtëpinë e re të Pence në Carmel, Indiana, nga një avokat i Pence në vazhdën e zbulimeve rreth materialeve të klasifikuara të zbuluara në zyrën dhe rezidencën private të Presidentit Joe Biden. Zbulimi vjen pasi Pence ka thënë vazhdimisht se nuk kishte asnjë dokument të klasifikuar në posedim.

Nuk është ende e qartë se me çfarë lidhen dokumentet, niveli i tyre i ndjeshmërisë apo klasifikimit. Ekipi i Pence planifikon të njoftojë Kongresin të martën.

Pence i kërkoi avokatit të tij që të kryente kontrollin e shtëpisë së tij me kujdes të madh dhe avokati filloi të kalonte nëpër katër kuti të ruajtura në shtëpinë e Pence javën e kaluar, duke gjetur një numër të vogël dokumentesh me shenja të klasifikuara, thanë burimet.

Avokati i Pence njoftoi menjëherë Arkivin Kombëtar. Nga ana tjetër, Arkivi informoi Departamentin e Drejtësisë.

Një avokat i Pence tha për CNN se FBI kërkoi të merrte dokumentet me shenja të klasifikuara atë mbrëmje dhe Pence ra dakord. Agjentët nga zyra në terren e FBI-së në Indianapolis morën dokumentet nga shtëpia e Pence, tha avokati.

Në një letër drejtuar Arkivit Kombëtar të marrë nga CNN, përfaqësuesi i Pence në Arkiv, Greg Jacob shkroi se një "numër i vogël dokumentesh që mbanin shenja të klasifikuara" u vendosën pa dashje dhe u transportuan në shtëpinë e zëvendëspresidentit.

"Zëvendëspresidenti Pence nuk ishte në dijeni të ekzistencës së dokumenteve të ndjeshme ose të klasifikuara në rezidencën e tij personale," shkroi Jacob.

“Zëvendëspresidenti Pence e kupton rëndësinë e madhe të mbrojtjes së informacionit të ndjeshëm dhe të klasifikuar dhe është i gatshëm për të bashkëpunuar plotësisht me Arkivin Kombëtar.”/L.F-dritare.net