Na ndiqni edhe në

Bota

CNN: Zbuloni vendet që mirëpresin turistët amerikanë/Shqipëria,e para!

CNN: Zbuloni vendet që mirëpresin turistët

Dikur një nga dokumentet më të fuqishme të udhëtimit në botë, fuqia e pasaportës amerikane është zvogëluar gjatë pandemisë Còvìd-19. Me rastet e koronavirusit në SHBA që rriten gjithnjë e më të larta, shumë vende vazhdojnë ta shohin Amerikën me frikë.

Bashkimi Evropian ka hequr Shtetet e Bashkuara nga lista e saj e vendeve, turistët e të cilave mund të vizitojnë. Amerikanët ende nuk mund të bëjnë pushime në fqinjin e tyre në veri, Kanada, dhe as të drejtohen drejt shumë vendeve aziatike.

Ndërsa shumica e udhëtarëve amerikanë po qëndrojnë afër shtëpisë, disa ende duan të shkojnë jashtë vendit. Për ata njerëz, ka ende opsione të njohura për pushime të tilla si Meksika.

Nëse udhëtimi për në destinacione ndërkombëtare të hapura është i përgjegjshëm ose i këshillueshëm, varet nga ju. Shtetet mund të ndryshojnë rregullat në çdo kohë. Ju mund të duhet t'i përmbaheni orarit të ndalimit dhe të mbani maskë. Shkeljet e rregullave mund të përfshijnë gjoba të ashpra apo edhe burg. Qendrat e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve dhe Departamenti i Shtetit i ShBA-së ofrojnë vlerësime të rrezikut Còvìd-19 sipas vendeve.

Në listë mes shumë vendeve është edhe Shqipëria, e cila mbetet e hapur për turistët amerikanë, pa testin e Còvìd-19. Serbia, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Bosnjë Hercegovina, janë gjithashtu pjesë e listës së vendeve që mirëpresin amerikanët.

Mes vendeve, janë Anguilla, Antigua dhe Barbuda, Aruba, Bangladesh,Belize, Bermuda,Brazil, Kili, Kolumbi, Kosta Rika, Dubai, Ekuador,Egjipt, Etiopi,Guatemala, Irlanda,Maldive,Meksikë,Maroku, Peru, Koreja e Jugut, Turqi, Emiratet Arabe, Britania e Madhe./M.M-dritare.net