Na ndiqni edhe në

Bota

Britania e Madhe/ Shkollat hapen më 8 mars. Ja kur do të hiqen plotësisht kufizimet!

Britania e Madhe/ Shkollat hapen më 8 mars. Ja kur do të hiqen

Të gjitha shkollat ​​në Britaninë e Madhe do të rihapen nga 8 marsi, ka konfirmuar kryeministri Johnson. Do të ketë testim masiv ndaj Covid-19 në shkollat ​​e mesme, me prindërit që pritet të kryejnë testimin në shtëpi, pas tri testeve në shkollë. Testimi në shtëpi për nxënësit e 9-vjeçares do të jetë dy herë në javë, por pa ndonjë testim të planifikuar deri më tani për nxënësit e shkollës fillore. Frekuentimi do të jetë i detyrueshëm kur shkollat ​​të rihapen. Të gjitha provat tregojnë se klasat janë vendet më të mira për të rinjtë tanë ", u tha Johnson deputetëve, duke theksuar se fëmijët mund të ktheheshin në mënyrë të sigurt në mësimdhënien në shkolla. Ndërsa dyqanet, parukierët, dhe palestrat të rihapen më 12 prill në Britani nëse plotësohen kushte të rrepta, sipas planeve që përcaktohen nga kryeministri. Plani i ri me katër faza për të lehtësuar bllokimin mund të shohë të gjithë kufijtë ligjorë që kufizimet të hiqen deri më 21 qershor. Ai kërkon katër teste për vaksinat, shkallën e infeksionit dhe variantet e reja të koronavirusit që duhet të plotësohen në secilën fazë. Kryeministri Boris Johnson u tha deputetëve se plani synonte të ishte i kujdesshëm por i pakthyeshëm dhe në çdo fazë vendimet do të drejtoheshin nga të dhëna, jo nga datat./M.M-dritare.net