Na ndiqni edhe në

Bota

Biden, presidenti i 13 amerikan që takohet me mbretëreshën Elisabeth!

Biden, presidenti i 13 amerikan që takohet me mbretëreshën

Biden do të jetë presidenti i 13-të që do të takohet me mbretëreshën Elisabeth. Shtëpia e Bardhë deklaroi se ai më parë ishte takuar me mbretëreshën në vitin 1982, kur ai ishte një senator amerikan.

Para se të dy të takohen përsëri, do të bëhet një pritje me mbretëreshën, djalin e saj princin Charles dhe gruan e tij, Camilla dhe djalin e Charles duka William dhe gruan e tij, Kate.

Mbretëresha ka takuar çdo president amerikan që nga Dwight Eisenhower gjatë mbretërimit të saj gati 70-vjeçar, përveç Lyndon Johnson, i cili nuk vizitoi Britaninë ndërsa ishte në detyrë.

Ajo ishte një princeshë 25-vjeçare kur ajo erdhi në Uashington në 1951 dhe qëndroi me Presidentin Harry S. Truman dhe familjen e tij në Blair House, ku Truman jetonte ndërsa Shtëpia e Bardhë iu nënshtrua një rinovimi të madh. Ajo u takua me Herbert Hoover në vitin 1957, më shumë se 20 vjet pasi ai u largua nga detyra.

Lidhjet e saj personale me udhëheqësit e SHBA-së nënvizojnë rëndësinë e Shteteve të Bashkuara për Mbretërinë e Bashkuar dhe për mbretëreshën. Ajo erdhi në fron gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe e kupton rolin kryesor që aleanca trans-atlantike ka luajtur në historinë moderne britanike, tha Robert Hardman, autor i "Mbretëresha e Botës", i cili shqyrton rolin e saj që përfaqëson Britania në skenën botërore.

Ja cilët janë disa nga presidentët që ka takuar mbretëresha Elisabeth:

1. Donald Trump

2. Barack Obama

3. George W. Bush

4. Bill Clinton

5. George H W Bush

6. Ronald Reagan

7. Jimmy Carter

8. Gerald Ford /dritare.net