Na ndiqni edhe në

Stil Jete

Vendet e preferuara të insekteve në shtëpi dhe si t’i largoni ato!

Vendet e preferuara të insekteve në shtëpi dhe si t’i

Në kërkim të ushqimit dhe strehimit, shumë insekte vendosen në shtëpinë tuaj sepse mund të gjejnë një vend të përsosur për të jetuar. Fatkeqësisht, këta vizitorë të pakëndshëm mund të dëmtojnë edhe ju dhe shtëpinë tuaj. Disa prej tyre hanë dru, pëlhura dhe bimë, të tjerët mund të shkaktojnë helmim nga ushqimi dhe infeksione. Prandaj është e rëndësishme të dini se cilat gjëra në shtëpinë tuaj iu pëlqejnë veçanërisht.

Vendet e preferuara të insekteve në shtëpi dhe si t’i

Çdo letër e vjetër mund të tërheqë insekte. Kjo përfshin libra të vjetër, gazeta. Buburrecat ushqehen me celulozë, kështu që është më mirë të mos lini asgjë në tryezën tuaj, raftet, apo edhe në një sirtar.

Llamba të bardha

Vendet e preferuara të insekteve në shtëpi dhe si t’i

Drita e bardhë është më tërheqëse për insektet. Nga ana tjetër dritat e verdha, rozë dhe portokalli janë më pak tërheqëse. Shumica e llambave LED janë një zgjedhje e mirë për t’i pasur në shtëpinë tuaj sepse drita e bardhë që ata prodhojnë nuk është në të vërtetë e bardhë, por një përzierje e ngjyrave të ndryshme të lehta. Megjithatë, ka disa përjashtime edhe disa drita LED tërheqin insektet. Pra, është më mirë t'i zëvendësoni ato me llamba që lëshojnë ngjyra më të ngrohta.

Kutitë e kartonit

Vendet e preferuara të insekteve në shtëpi dhe si t’i

Insekteve u pëlqejnë të ushqehen me kuti kartoni dhe ngjitësin që i lidh ato. Ky material poroz është gjithashtu i përsosur që ata të jetojnë në të. Ata tërheqin insektet e tjera sepse u pëlqen të jetojnë në grupe. Pra, është më mirë të heqësh qafe kutitë e vjetra të kartonit dhe nëse është e mundur, të përdorni enë plastike në vend të tyre.

Vendet me lagështirë

Vendet e preferuara të insekteve në shtëpi dhe si t’i

Insektet i duan vendet me lagështi dhe të ngrohtë, sepse ato janë kushte perfekte që ata të jetojnë. Mund t'i gjeni në bodrumin tuaj, banjën ose në kuzhinë përreth zonës së lavamanit. Për të kontrolluar lagështinë, sigurohuni që sistemi juaj i kullimit po funksionon si duhet dhe se nuk ka ndonjë rrjedhje./L.F-dritare.net