Na ndiqni edhe në

Shkruaj në Dritare

Teoria ime për njerëzit luledielli!

Teoria ime për njerëzit luledielli!

Nga Manolita Hida

Unë kam një teori.
Teoria ime ka të bëjë me lulet e diellit.
Luledielli është një lule e veçantë: ato lindin, jetojnë dhe vdesin për diellin. Ashtu si disa njerëz, të cilët i quaj luledielli, të cilët jetojnë për dashurinë në të gjitha format e saj. Ata madje janë disi të tërhequr drejt vuajtjes,si lulja që jeton me trishtim kur dielli ikën. Njerëzit luledielli janë njerëz të veçantë, ju menjëherë i vini re ata sepse kanë një dritë të çuditshme brenda syve, dhe ata janë të bukur, o sa të bukur, deri në pafundësi. Dhe shkëlqejnë si zjarri që digjet. Është e vështirë të fikësh disa njerëz: nganjëherë ata fiken vetvetiu, dhe kurrë për të tjerët, dhe kanë atë aftësi që të ndriçojnë gjithçka që kanë përreth tyre.

Teoria ime për njerëzit luledielli!
Mendoni për këtë. Ndonjëherë ka njerëz që i takoni dhe ndiheni më mirë, sepse ata e bëjnë këtë, ju bëjnë të ndiheni diçka tjetër: diçka e mirë, diçka që shkëlqen.
Lulet e diellit shkëlqejnë çdo vend ku mbijnë.
Kështu janë të ndërtuar: është e pamundur të mos i doni, nuk mund t’i fikni, është e pamundur të mos shkëlqeni pranë tyre.
Ato janë lule, por mbajnë erë parajse.
Dhjetë madhësitë./dritare.net