Na ndiqni edhe në

Shkruaj në Dritare

Nuk vdiqën 8 njerëz për 1 milion, por shpëtuan 999.992!

Nuk vdiqën 8 njerëz për 1 milion, por shpëtuan 999.992!

Shënim-dritare.net

Ky është grafiku më i keqperdorur së fundmi. Grafiku që krahason të vdekurit. Mendojeni ndryshe! Po sikur të krahasojmë të shpëtuarit? Po sikur titulli dhe përmbajtja e grafikut të ndryshonte në “Të shpëtuarit për 1 milion”. Që është fiks i njëjti grafik nga ana matematike. Mendojeni njëherë kështu? Sa shpëtuam, jo sa humbëm!

Pra, mundësia e fitimit të llotarisë është 999,992 për 1 milion. Shumë nga ne, në vitin '96 shitën shtëpinë për t’i futur lekët me 5% në muaj (që është probabilitet shumë më i ulët dhe më i vështirë se basti “rri në shtëi dhe ke mundësi fitimi të fitosh 999,993/milion”). Apo jo?

Ndaj t’i gëzohemi faktit se shpëtuam kaq shumë jetë, të rrimë shtëpi dhe t’i japim një shans hapjes së ekonomisë./dritare.net