Na ndiqni edhe në

Shëndet

Vetitë e pabesueshme të pjeprit

Vetitë e pabesueshme të pjeprit

Pjepri është një frut i pasur me ujë, vitamina dhe minerale. Përmbajtja e lartë e ujit dhe e kaliumit nxit punën e veshkave, ndihmon dedoksimin e organizmit.

Për shkak të vitaminave A dhe C, pjepri vepron si antoksidues, fibrat ushqyese që ka pjepri lehtësojnë tretjen. Për shkak të vlerave të ulëta kalorike është i shkëlqyer për secilin që dëshiron që gjatë verës të mbajë dietë. Këshillohet që pjeprin ta ruani në temperatura mesatare në firgorifer.

Vetitë e pabesueshme të pjeprit

Çdo 100 gramë pjepër përmban 7,4 gramë karbohidrate, 0,2 gramë yndyrna, 0,8 gramë proteina, 0,7 gramë fibra. 90 % e pjeprit është ujë dhe kjo bën të mundur hidratimin e organizmit./E.B-dritare.net