Na ndiqni edhe në

Shëndet

Pse ju dridhet syri? Përgjigjja s’do t’ju pëlqejë aspak!

Pse ju dridhet syri? Përgjigjja s’do t’ju pëlqejë

Ju ka ndodhur t’ju dridhet syri, por pa e ditur pse? Sipas studimeve kjo gjë ndodh kur nervat e syrit stimulohen, duke bërë si shkaktar kryesor lodhjen. Por lodhja nuk është i vetmi faktor që ndikon në dridhjen e syrit. Studiuesit fajësojnë edhe konsumimin e alkoolit, duhanit dhe kafeinës, pa lënë mënjanë edhe stresin.

Pse ju dridhet syri? Përgjigjja s’do t’ju pëlqejë

Dridhjet e qepallave zakonisht janë të padëmshme, pa dhimbje dhe zakonisht ndalojnë vetë. Por, nëse spazmat janë aq të forta, mund të shkaktojnë mbyllje të plotë të qepallave.

Pse ju dridhet syri? Përgjigjja s’do t’ju pëlqejë

Ka edhe raste kur tronditja e syrit shkaktohet nga një lloj çrregullimi neurologjik, të tilla si blofarospazma ose skleroza laterale amyotrophic (ALS), më shumë e njohur si sëmundja e Lou Gehrig. Blepharospasm, e cila është më tipike për gratë se sa meshkujt, normalisht zhvillohet në moshën e rritur deri në fund të jetës.

Pse ju dridhet syri? Përgjigjja s’do t’ju pëlqejë

Këshilla e vetme që duhet të ndiqni është të bëni një gjumë të mirë për ta parandaluar./K.C/ dritare.net