Na ndiqni edhe në

Shëndet

OBSH jep një lajm të kéq

OBSH jep një lajm të kéq

Shkencëtarja e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) Soumya Swaminathan tha sot se ímuniteti i tufës ndaj koronàvírusit nuk do të arrihet në 2021, pavarësisht se vàksinat po shpërndahen gjerësisht në botë. Faktorët e kësaj përfshijnë qasjen e kufízuar te vàksinat në vendet me zhvillim, sképticizmin në lidhje me vàksinimin dhe potencialin për mutacione të vírusit. Imuniteti i tufës ndodh kur shumë njerëz në një popullatë kanë ímunitet ndaj një ínfeksioni në mënyrë që të pàrandalojë përhapjen e sémundjes. Por mesa duket këtë vit kjo gjë nuk do të ndodhë, informon dritare.net

OBSH jep një lajm të kéq

"Ne nuk do të arrijmë asnjë nivel të ímunitetit të popullsisë ose imunitetit të tufës në 2021-shin.",- tha Swaminathan në një konferencë, ndërsa theksoi se masat si: distancimi fizik, larja e duarve dhe mbajtja e màskave vazhdojnë të jenë të domosdoshme për të përmbajtur përhapjen e koronàvírusit për pjesën tjetër i vitit./K.C/dritare.net