Na ndiqni edhe në

Shëndet

5 këshilla nga çiftet e moshuara për një martesë të suksesshme!

5 këshilla nga çiftet e moshuara për një martesë

Shumë shpesh ne mund ta anash tejkalojmë mençurinë e të moshuarve. Për shkak të përditshmërisë sonë të ngarkuar, ne e anashkalojmë faktin se ata kanë jetuar shumë më tepër se ne dhe i shpërfillim këshillat dhe këshillat e tyre.

Dr. Karl Pillemer, një profesor në departamentin e psikologjisë në Kolegjin Weill Cornell në New York City, filloi një studim në vitin 2004 në të cilin ai mblodhi këshilla praktike për jetën nga të moshuarit e qytetit të Nju-Jorkut. Duke përdorur metoda të ndryshme të qasjes, profesori dhe ekipi i tij mblodhën mbi 1500 përgjigje në pyetjen "Cili ishte mësimi më i rëndësishëm që mësuat gjatë jetës tuaj?".

Të moshuarit shpalosën shumë mësime, këshilla për tema të ndryshme të përditshmërisë dhe jetës, por ishin këshillat e tyre për marrëdhëniet ndërpersonale që zgjuan interesimin e profesorit. Kështu ai mblodhi pesë përgjigjet më të rëndësishme dhe më të zakonshme dhe paraqet atë që pleqtë do të donin që ne të dinim për marrëdhëniet tona:

Mësimi 1: Martesa është e vështirë!
Kur jeni të fejuar ose të martuar për një kohë dhe të gjithë po shkëlqejnë nga lumturia për ju, nuk ka gjasa të mendoni se gjërat do të bëhen të vështira. Megjithatë, martesa është mjaft e vështirë në vetvete, pasi duhet të bashkëjetojnë dy personalitete të ndryshme. Mendoni tani për vështirësitë dhe problemet e përditshme që do të shfaqen gjatë saj. E gjithë kjo e bën situatën mjaft të komplikuar. Në hulumtimin e profesorit, shumë njerëz e krahasuan martesën me mësimin e një instrumenti muzikor, ku bëhesh i mirë, por kurrë i përsosur. Gjithmonë duhet të praktikoni dhe të mësoni diçka më shumë. Pra, përpjekja për të mbajtur një marrëdhënie të mirë është e vazhdueshme.

Mësimi 2: Marrëdhënia për jetën ia vlen!
"Të jesh me një person për shumë vite - 10, 20, 30, 40, madje 50 ose 60, nëse je me fat, është një gjë e mrekullueshme." Kjo është ajo që shumica e të moshuarve i kanë theksuar profesorit dhe ekipit të tij. Mund të jetë e vështirë, por ia vlen të përpiqeni ta bëni lidhjen tuaj të qëndrueshme. Lidhja që krijoni me partnerin tuaj është diçka unike.

Mësimi 3: Martohuni me dikë që ju ngjan!
Ju ndoshta keni dëgjuar thënien se heteronomet tërheqin, por sipas qytetarëve të moshuar të Amerikës kjo nuk është e vërtetë. Ata besojnë fort se martesa me një person që është krejtësisht ndryshe nga ju nuk do të jetë e mirë për ju. Marrëdhëniet mund të bëhen shumë të ndërlikuara dhe të vështira kur njihni personin tjetër, imagjinoni të jeni njerëz krejtësisht të ndryshëm dhe sa gjëra më të çuditshme mund të bëhen, përcjell dritare.net

Mësimi 4: Pranoni personin tjetër dhe mos u përpiqni ta ndryshoni!
Fillimi i një lidhjeje me këndvështrimin “do të arrij ta ndryshoj këtë element te partneri” nuk është aspak një shenjë e mirë, aq më pak të nisësh një martesë me pritshmëri të tilla. “Nëse nuk mund ta pranosh partnerin ashtu siç është, më mirë të mos martohesh. Të jesh i zemëruar dhe i mërzitur gjatë gjithë kohës për gjëra që nuk të pëlqejnë nuk do të ketë asnjë kuptim dhe as do të sjellë lumturi në marrëdhënien tuaj”, sugjerojnë çiftet që janë bashkë prej vitesh.

Mësimi 5: Debatoni gjithmonë me stomakun plot!
"Asnjëherë mos ziheni kur jeni të uritur." Një këshillë pak e çuditshme, por e vërtetë. Mendoni për veten tuaj: Sa herë keni thënë gjëra për të cilat jeni penduar sepse jeni mërzitur për shkak të mungesës së ushqimit? “Nëse e kuptoni që partneri juaj është gati të shpërthejë, atëherë ofrojini diçka për të ngrënë dhe situata do të normalizohet menjëherë.”/K.C/dritare.net