Na ndiqni edhe në

Politikë

Lajmi për përjashtimin e nga PSE, Rama: E përgënjeshtruan me vonesë!

Kryeministri Edi Rama ka reaguar në lidhe me marrëveshjen e firmosur me Italinë, për emigrantët. Rama shkruan se kritikat e PD-së italiane për të përjashtuar PS-në nga ajo socialiste evropiane u mohuan disa orë më vonë.

Ndër të tjera kreu i qeverisë tha se kjo forcë duhet ta mbështesë Italinë në këtë situatë.

“Në gazeta u përhap lajmi se miqtë e PD-së italiane donin të më përjashtonin nga Partia Socialiste Europiane dhe më pas ata vetë e mohuan me njëfarë vonese, por duke nënvizuar se marrëveshja që bëri Shqipëria konsolidoi qeverinë italiane të gjitha pikëpamjet - pikërisht të njëjtën gjë thonë shumë PD-të e së djathtës shqiptare që po luftojnë për të drejtën e të njëjtit emër pas ndarjeve të mëvonshme. Sigurisht që do të më mungojë aftësia për të parë këndvështrimet e shumta të të gjitha këtyre PD-ve, por në respekt të plotë të PD-së italiane do të doja të përsërisja këndvështrimin tim të vetëm: Mundohuni të ndihmoni Italinë në këtë situatë, pëllumbin në Evropë.

Një zgjidhje që mund të ndahet nga të gjithë nuk është ndoshta më e mira, por është minimumi që duhet dhe mund të bëjë Shqipëria! Nëse kjo nuk është në të majtë në Itali, s'ka rëndësi, duket se nuk është as në të djathtë në Shqipëri. Ndoshta është e drejtë. (Më vjen keq që nuk mund të takohem me miqtë e mi italianë në Samitin e PSE në Malaga, sepse jam në Forumin e Paqes në Paris, por shpresoj që nga diskutimi për çështjen gjithnjë e më të mprehtë të emigracionit të jetë e mirë, përgjigje konkrete dhe e përbashkët 'Evropa merr pjesë në shumë vite tani)”, shkruan Rama./M.K-dritare.net

Lajmi për përjashtimin e nga PSE, Rama: E përgënjeshtruan me