Na ndiqni edhe në

Politikë

Lefter Maliqi jashtë// PD publikon listën me emrat kandidatë në Qarkun e Beratit

Lefter Maliqi jashtë// PD publikon listën me emrat kandidatë

Demokratët e Qarkut të Beratit do të votojnë ditën e nesërme, për kandidatët e propozuar nga anëtarësia, të cilët kanë kaluar filtrin paraprak të verifikimit nga Komisioni i Vlerësimit të Kandidatëve. Në garën e parë tek anëtarësia janë 26 emra për të cilët, sipas degës ku kandidojnë, demokratët kanë të drejtë të votojnë listën në bllok ose të kontestojnë një emër.

Dega Berat

1.Afize Skendo

2.Alketa Mukavelati

3.arenc berati

4.Astrit Veliaj

5.Denis Sahatciu

6.Dritan Hazinedari

7.Eno Qana

8.Kasem Mahmutaj

9.Muharrem Hoxha

10.Namir Lapardhaja

11.Oltion Merdari

Dega Poliçan dhe Skrapar

1.Anila Koroni (Poliçan)

2.Baki Biraku (Skrapar)

3.Pellumb Nako (Poliçan)

4.Rigert Kapllani (Skrapar)

5.Zija Ismaili (Skrapar)

Dega Ura-Vajgurore

1.Bujar Hoxhaj

2.Ferdi Brahushi

3.Ledian Daja

4.Liljana Bica

5.Monika Qosja

Dega Kuçovë

1.Ardit Benja

2.Ditar Qevani

3.Fadil Mara

4.Myslim Haxhi

5.Sofika Jani

Pas përfundimit të procesit të konsultimit me anëtarësinë, kandidatët e konfirmuar i nënshtrohen vlerësimit përfundimtar të Komisionit në fazën e tretë. Anëtarët e komisionit votojnë bazuar, kryesisht, në vlerësimin e performancës politike të kandidatit dhe mundësinë e maksimalizimit të votës. Pas këtij vlerësimi përfundimtar, lista me kandidatët që kalojnë fazën e tretë i dorëzohet për vendimmarje finale Kryesisë së Partisë Demokratike. /L.F-dritare.net