Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Vaksínimi jep efekt/ Plani i Britanisë së Madhe për të dalë nga ízolimi!

Vaksínimi jep efekt/ Plani i Britanisë së Madhe për

Vaksínimi ka dhënë efektet e para në Britani të Madhe, ndaj është bërë gati dhe plani për të dalë nga ízolimi. Të gjitha shkollat ​​në Angli do të rihapen më 8 mars si pjesë e planit të kryeministrit me katër faza për të hequr izolimin. Deri në gjashtë persona ose dy familje do të lejohen të takohen jashtë nga 29 marsi. Rregullat do të hiqen sipas fazës dhe katër kushte duhet të plotësohen në secilën, informon dritare.net. Faza e parë do të ndahet në dy pjesë.

Nga 8 marsi: Të gjitha shkollat ​​do të hapen. Rekreacioni në një hapësirë ​​publike do të lejohet mes dy personave, që do të thotë se ata do të lejohen të ulen për një kafe, pije ose piknik.

Nga 29 marsi: Do të lejohen takimet në natyrë të gjashtë personave ose dy familjeve. Kuptohet që kjo do të përfshijë mbledhje në kopshte private. Po ashtu do të hapen edhe mjediset e jashtme sportive si fushat e tenisit ose basketbollit dhe sportet e organizuara për të rritur dhe fëmijë. Një familje mund të pres në shtëpi, një mik të huaj, por jo më shumë. Dhe nga 29 marsi njerëzit do të udhëtojnë jashtë zonave të tyre, megjithëse udhëzimet do të rekomandojnë qëndrimin në vend dhe dalja gjatë natës nuk do të lejohet. Hendeku midis secilës fazë të kufizimeve që lehtësohet, pritet të jetë pesë javë.

Katër kushtet që duhet të plotësohen në secilën fazë të lehtësimit të masave janë:

-Programi i vaksínave të koronavírusit vazhdon të jetë në plan.

-Provat tregojnë se vaksínat zvogëlojnë mjaftueshëm numrin e njerëzve që vdésín nga vírusi ose të njerëzve që kanë nevojë për trajtim spítalor.

-Shkalla e ínfeksionit nuk rrezíkon rritje të shtrimeve në spítal.

-Variantet e reja të vírusit nuk ndryshojnë rrënjësisht rrezíkun e heqjes së kufízimeve./K.C/dritare.net