Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Skënder Brataj: Ja kur do të hiqen kufízimet për koronàvírusin!

Skënder Brataj: Ja kur do të hiqen kufízimet për

Kreu i Urgjencës Kombëtare, Skënder Brataj u shpreh sot se kufizimet në vend do të hiqen përfundimisht vetëm kur të arrihet imuniteti i tufës, pra 60-70% e popullsisë të jetë ímune ndaj koronàvírusit. Brataj thotë se duhet bërë kujdes i madh, sidomos nga adoleshentët që po marrin në qafë familjarët.

“Përfundimisht kufízimi do të hiqet vetëm kur do të bëhet ímunizimi i tufës, pra 60-70%. Duhet pasur shumë kujdes. Adoleshenca e merr në qafë familjen. Po shohim situatën në Korçë që ishte tipike e grumbullimit të Tiranës në festat e fundviti dhe tamam do ta shohim në fùnd të janarit. Edhe universitetet nuk duhet të hapen. Mbajtja e màskës patjetër e jep efektin e vet pasi nuk po na mbërrin grípi akoma. Fùndi i pàndemisë nuk është i lidhur me vendin tonë, por me të gjithë botën. Vàksina vërtet është fillimi i fùndit të pàndemisë, por sa ka filluar. Do të durojmë edhe disa muaj të tjerë.”,-tha Brataj./K.C/dritare.net