Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Shteti që bllokoi Wikipedia për blasfemi 

Shteti që bllokoi Wikipedia për blasfemi 


Wikipedia është bllokuar në Pakistan për mbajtjen blasfemuese. Kjo gjë u bë me dije sot pasi enciklopedisë falas në Internet iu dha një afat 48-orësh për të hequr disa materiale.
Autoriteti i Telekomunikacionit të Pakistanit (PTA) tha se Wikipedia dështoi në përputhje me ultimatumin e saj.

Fondacioni Wikimedia, i cili drejton Wikipedia-n, tha se ky bllokim nënkuptonte se pakistanezëve do t'u mohohej qasja në depon më të madhe të njohurive.
Blasfemia është një çështje shumë e ndjeshme në Pakistan. Platforma të tjera duke përfshirë Tinder, Facebook dhe YouTube ishin bllokuar më parë në vendin me shumicë myslimane.


Zëdhënësi i PTA, Malahat Obaid tha se Wikipedia nuk iu përgjigj thirrjes së përsëritur për heqjen e përmbajtjes blasfemuese.
"Ata hoqën një pjesë të materialit, por jo të gjithë.", shtoi ai, duke konfirmuar se faqja e internetit do të mbetet e bllokuar derisa të hiqet i gjithë materiali i pakëndshëm. Detajet e materialit në fjalë nuk janë zbuluar./K.C/dritare.net