Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Shqipëria zgjidhet anëtare e përkohshme e Këshillit të Sigurimit në OKB

Shqipëria zgjidhet anëtare e përkohshme e Këshillit të

Shqipëria bëhet pjesë e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, për periudhën 2022-2023. Shqipëria ishte në garë me 5 shtete të tjera, Brazili, Republika Demokratike e Kongos, Gaboni, Gana dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Në votim morën pjesë 190 vende. Vendi ynë u mbështet nga 175 vende anëtare të OKB-së.

Kjo është herë e parë që Shqipëria bëhet anëtare e Këshillit të Sigurimit dhe kjo përfaqëson një sfidë madhore, por dhe një mundësi të shkëlqyer për Shqipërinë. Këshilli i Sigurimit në OKB ka për detyrë mirëmbajtjen e paqes dhe sigurisë në mes të kombeve./K.C/dritare.net