Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Çfarë është stërvitja e njohur ushtarake që ju ndihmon për të humbur peshë!

Çfarë është stërvitja e njohur ushtarake që ju

Nëse keni menduar të nisni palestrën pasi dëshironi që trupi juaj të jetë në formë, atëherë duhet të keni parasysh se vrapi është mënyra më e mirë.

Ecja dhe vrapi njihen gjerësisht si ndër format më të mira për ushtrimet popullore, nëse dëshironi të humbi peshë.

Një ndër termat më të njohura për ushtarakët në mbarë botën është ‘rucking’, të cilët praktikonin ecjen me një distancë prej 12 miljesh, brenda tre orëve, duke mbajtur edhe peshë në duar. Por ju mund të filloni të praktikoni një ngarkesë më të lehtë dhe gradualisht të shtoni peshë ndërsa zhvilloni forcën, praktikë kjo e cila do t’ju ndihmojë për shëndetin kardiovaskular dhe muskulor, citon CNN.

Një studim para 4 vitesh tregoi se 10 vajë ecje me peshë dhe stërvitje me përmirësoi performancën fizike te burrat. Trajnimi me hapa të peshuar përmirësoi fuqinë e muskujve të gjymtyrëve të poshtme dhe aftësinë funksionale tek gratë më të moshuara. Pra studiuesit arritën në përfundimin se stërvitja mund të zgjasë potencialisht pavarësinë e tyre me pothuajse 10 vjet. Vlen të theksohet se 4 mijë hapa do t’ju ndihmojnë në lidhje me zvogëlimin e vdekjes, sipas studimit. Por duhet të kini parasysh se kjo lloj stërvitje duhet të fillojë me ngadalë dhe mos jini shumë ambicioz, ku fillimisht mund të përdorni pesha të ulëta.

Artikujt e rëndë duhet të përqendrohen në mes të shpinës pranë tehut të shpatullave, jo në fund të paketës afër shpinës.

Ekspertët e fitnesit rekomandojnë rrëshqitje vetëm disa herë në javë, jo çdo ditë./M.K-dritare.net