Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Protesta masive kundër ministrave të rinj të Macron, të akuzuar për përdhunime!

Protesta masive kundër ministrave të rinj të Macron, të

Duke brohoritur "Mosndëshkimi ka mbaruar!" dhe duke brohoritur kundër dhunës seksuale, aktivistët e të drejtave të grave protestuan të premten në shumë qytete në Francë dhe jashtë vendit kundër emërimit të Presidentit Emmanuel Macron për një ministër të ri të brendshëm i cili akuzohet për përdhunim dhe një ministër të drejtësisë që ka minimizuar e injoruar lëvizjen #MeToo.

Protesta masive kundër ministrave të rinj të Macron, të

Aksionet filluan të premten në mëngjes në Dijon, ku Ministri i ri i Brendshëm Gerald Darmanin dhe Kryeministri Jean Castex po takoheshin me policinë. Një duzinë feministe mbajtën pankarta dhe shenja që dënonin Darmanin dhe kulturën e përdhunimit.

Protesta masive kundër ministrave të rinj të Macron, të

Më vonë të Premten, përpara Bashkisë së Parisit, gratë organizuan një protestë të shpejtë dhe interpretuan këngën "Një përdhunues në Rrugën Tënde" të filluar nga feministet në Kili, e cila është bërë një thirrje ndërkombëtare protestuese kundër dhunës seksuale.

Protesta masive kundër ministrave të rinj të Macron, të

Turma e re, e larmishme - shumica në maska - kërkoi dorëheqjen e Darmanin dhe nxiti zemërimin ndaj Macron, i cili kishte premtuar të bënte luftën kundër dhunës seksuale ./ I.M-Dritare.net