Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Presidenti Meta i kërkon KLSH  nisjen e kontrolli të plotë në shoqërinë "Albcontrol"

Presidenti Meta i kërkon KLSH  nisjen e kontrolli të plotë

Pas pezullimit të fluturimeve nga aeroporti i vetëm ndërkombëtar në vend presidenti Ilir Meta i kërkoi Kontrollit të Lartë të Shtetit nisjen e auditimit të plotë në shoqërinë "Albcontrol". Në njoftimin nga presidenca thuhet se presidenti i Republikës u bën thirrje për reflektim të gjithë aktorëve të përfshirë dhe është i gatshëm në çdo moment të thërrasë urgjent një tryezë për një zgjidhje sa më të shpejtë dhe të arsyeshme.

“Nisur nga situata tepër e rëndë e krijuar dhe veçanërisht rolit, që ka “Albcontrol” për administrimin dhe kontrollin e hapësirës ajrore të Republikës së Shqipërisë, e lidhur direkt me sigurinë kombëtare të vendit dhe me garantimin e shërbimeve për udhëtarët dhe qytetarët shqiptarë, Presidenti i Republikës, SH.T.Z. Ilir Meta, i është drejtuar sot zyrtarisht Kontrollit të Lartë të Shtetit, duke i kërkuar të fillojë pa vonesë një auditim të plotë në shoqërinë “Albcontrol” mbi:

- mënyrën e menaxhimit të kësaj shoqërie;

- respektimin e dispozitave ligjore në vendimmarrjet e organeve drejtuese;

- përdorimin e fondeve publike;

- respektimin e procedurave në marrëdhëniet e punës, si dhe

- çdo aspekt tjetër që paraqet rrezik për veprimtarinë e sigurt dhe funksionimin normal të “Albcontrol”.

Presidenti Meta po ndjek nga afër dhe me vëmendje zhvillimet lidhur me menaxhimin e situatës në “Abcontrol” dhe në aeroportin “Nënë Tereza”, dhe i kërkon autoriteteve respektive të marrin të gjitha masat, për të mos vënë në rrezik sigurinë e hapësirës ajrore në Republikën e Shqipërisë, për të rifilluar pa vonesë funksionimin e monitorimit ajror dhe të shërbimeve aeroportuale, duke respektuar të drejtat dhe detyrimet reciproke, pa tejkaluar në mënyrë shproporcionale me reagimin e tyre, përgjegjësitë ligjore mbi këtë rast”, thuhet në njoftim./L.F-dritare.net