Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Papa: Nëna, mos kërkoni t’i martoni djemtë, kur edhe 37-vjeç, i hekurosni këmishat!

Papa: Nëna, mos kërkoni t’i martoni djemtë, kur edhe

“Duhet guxim për t'u martuar", tha Papa Françesku gjatë meshës së kremtuar me rastin e takimit për ditën Botërore të Familjeve. Disa nëna më kërkuan të bëj diçka për ta bindur fëmijën të martohet dhe unë po ju përgjigjem: lërini fëmijët të lirë, lëreni të dalin nga foleja", tha Papa. Pastaj u foli drejtpërdrejtë të rinjve:

“Jeta ka gjithmonë momente të vështira, të gjitha familjet i kanë. Mos merrni rrugën e lehtë, të ktheheni te nëna juaj, vazhdoni dhe gjeni dashurinë”.

“Shohim shumë të rinj që nuk kanë guxim të martohen dhe shumë herë disa nëna më thonë: “Por bëj diçka, fol me djalin tim që nuk martohet, është 37 vjeç”.

“Por zonjë, mos i hekuros këmishat, fillo ta largosh pak, të dalë nga foleja”, u shpreh Papa./L.F-dritare.net