Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

OBSH: Viti i dytë i pándemisë, edhe më i áshpër

OBSH: Viti i dytë i pándemisë, edhe më i

Viti i dytë i pándemisë së Covíd-19 mund të jetë më i áshpër se i pari duke pasur parasysh se si po përhapet koronávírusi i ri, veçanërisht në hemisferën veriore ndërsa qarkullojnë variante më ínfektive. Kështu thotë Organizata Botërore e Shëndetësisë.

"Ne po kalojmë në vitin e dytë të kësaj pándemie. Mund të jetë edhe më i áshpër se i pari duke pasur parasysh dinamikën e transmetimit dhe disa prej problemeve që po shohim.”,- tha Mike Ryan, zyrtari më i lartë i urgjencave pranë OBSH-së. Numri i të vdèkurve në të gjithë botën po shkon në 2 milionë njerëz që nga fillimi i pándemisë, ndërsa 91.5 milionë janë ínfektuar./K.C/dritare.net