Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Një vit pas bllokimit të parë, ja si duket sot Wuhani!

Një vit pas bllokimit të parë, ja si duket sot Wuhani!

Trafik, trotuare plot me njerëz, parqe të mbushura dhe transport publik plot: kështu shfaqet sot Wuhani, qyteti kinez me 11 milion banorë, në përvjetorin e parë të fillimit të bllókimit për të frenuar përhapjen e Cóvid-19.

Një vit pas bllokimit të parë, ja si duket sot Wuhani!

Të dërguarit e Organizatës Botërore të Shëndetësisë të cilët ndodhen në Wuhan, për të hetuár shpërthimin këtij vìrusi, ndodhen ende në karantinë në një hotel.

Një vit pas bllokimit të parë, ja si duket sot Wuhani!

Agjencia e Kombeve të Bashkuara tregon se është ende herët për të konfirmuar nëse virusì ka filluar apo jo prej aty. "Të gjitha hipotezat mbeten në tryezë," tha drejtori i urgjencës i OBSH Michael Ryan në një konferencë shtypi në Gjenevë. "Është shumë herët, për të arritur në një përfundim se ku filloi saktësisht vìrusi, brenda ose jashtë Kinës".

Një vit pas bllokimit të parë, ja si duket sot Wuhani!

Ndërsa banorët e Wuhan-it praktikisht janë kthyer në jetën normale, pjesa tjetër e botës po përballet me një pandemì, fundi i së cilës duket të jetë ende larg./L.F-dritare.net