Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Nga kafenetë te plazhi/ Ja aktivitetet më të rrezikshme për përhapjen e Covid-19!

Nga kafenetë te plazhi/ Ja aktivitetet më të rrezikshme për

Që prej hapjes së vendit, numrat e të infektuarëve me Covid-19 janë rritur nga dita në ditë. Përjashtimi i mundësisë për një karantinë të dytë, bën që masat e vetme parandaluese të jenë ato që lidhen me ndërgjegjësimin e njerëzve; mbajtja e maskës dhe dorezës kur dhe ku duhen, distancimi social dhe shmangia e vendeve me grumbullim aty ku është e mundur. Krahas kësaj, duhet të dimë se cilat janë aktivitetet e përditshme që na rrezikojnë më shumë.Shoqata mjekësore, Texas Medical Association përmes një liste, ka renditur aktivitetet sipas rrezikut që paraqesin për përhapjen e Covid-19.

Nga kafenetë te plazhi/ Ja aktivitetet më të rrezikshme për

Rrisk i ulët
Kutia postare

Të porosisësh ushqim nga restoranti

Të luash tenis

Kamping

Rrisk mesatarisht i ulët
Qendra tregtare

Shëtitje në këmbë vetëm ose me të tjerët, ose shëtitje me biçikletë

Loja e golfit

Qëndrimi në hotel për dy netë

Qëndrimi në hollin e pritjes së një klinike

Të shkosh në librari ose muze

Të hash jashtë në restorant

Të ecësh në një zonë me shumë persona

Aktivitetet mesatarisht të riskuara
Të hash darkë në shtëpinë e dikujt tjetër

Nga kafenetë te plazhi/ Ja aktivitetet më të rrezikshme për

Plazhet

Të bësh pazar në qendër tregtare

Të çosh fëmijët në shkollë ose kampingje

Të punosh një javë në një zyrë

Të notosh në një pishinë publike

Rrisk mesatarisht i lartë
Parukeritë dhe berberët

Të hash brenda në restorant

Të marrësh pjesë në dasma apo ceremoni mortore

Të udhëtosh me avion

Loja e basketbollit

Loja e futbollit

Të përqafosh ose të shtrëngosh duart me një mik

Nga kafenetë te plazhi/ Ja aktivitetet më të rrezikshme për

Risk i lartë

Palestrat

Të shohësh film në teatër/kinema

Të marrësh pjesë në një koncert muzike

Të shkosh në stadiume

Të marrësh pjesë në aktivitete fetare me më shumë se 500 persona

Të shkosh në kafe/anabel.al

Nga kafenetë te plazhi/ Ja aktivitetet më të rrezikshme për