Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Në Himarë zbulohet varreza e rëndësishme e kohës së Bronzit!

Në Himarë zbulohet varreza e rëndësishme e kohës

Në Shqipëri vijon të zgjerohet harta e vendeve arkeologjike, dhe historike.

Së fundmi në Himarë, arkeologët vlonjatë kanë zbuluar një varrezë tumulare te shekullit XV-XII pr. Kr.

Lajmin e ka dhënë gazetari Aleksandër Çipa i cili shkruan; Nga nje germim arkeologjik shpetimi i realizuar se fundi ne Himare, nga Drejtoria Rajonale e Trashegimise Kulturore te Vlores dhe Instituti Kombetar i Trashegimise Kulturore eshte zbuluar nje varreze tumulare e periudhes se Bronzit te Vone (Shek. XV-XII p.Kr).
Sipas arkeologeve zbulimi eshte i nje rendesie te veçante, pasi eshte i pari sit arkeologjik i ketij lloji qe zbulohet ne bregdetin e Himares, duke i'a shtuar Hartes Arkeologjike te Shqiperise edhe nje zone tjeter me varreza tumulare. Ky eshte padyshim zbulimi i pare dhe kaq i rendesishem pas disa shekujsh ne token shqiptare ne bregdetin jugor./ I.M-Dritare.net

Në Himarë zbulohet varreza e rëndësishme e kohësNë Himarë zbulohet varreza e rëndësishme e kohësNë Himarë zbulohet varreza e rëndësishme e kohësNë Himarë zbulohet varreza e rëndësishme e kohësNë Himarë zbulohet varreza e rëndësishme e kohës