Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe skenaristja, Shpresa Vreto

Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe skenaristja, Shpresa Vreto

Ndahet nga jeta në moshën 76-vjeçare, shkrimtarja dhe skenaristja, Shpresa Vreto. Vreto është autore e disa librave për fëmijë. Ajo ka bërë disa skenarë për filmat artistikë dhe për filmat e animuar. Në vitin 1978 ka shkruar skenarin e filmit vizatimor “Mirela”.

Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe skenaristja, Shpresa Vreto

Në vitin 1981 së bashku me Xhanfizé Kekon kanë realizuar skenarin e filmit “Kur xhirohej një film”.

Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe skenaristja, Shpresa Vreto

Pas pesë vjetësh vjen e vetme si autore në realizimin e filmit “Fillim i vështirë”.

Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe skenaristja, Shpresa Vreto

Me Petrit Rukën ka bashkëpunuar në filmin “Një djalë dhe një vajzë” në vitin 1990.

Ndahet nga jeta shkrimtarja dhe skenaristja, Shpresa Vreto

Disa nga librat që ka shkruar Vreto janë: “Shokë Shkolle”, “Vit i paharruar” etj. Pas viteve 1990 ka ideuar “Sirena e vogël” dhe “Bota ime”. Gjithashtu ka drejtuar një bibliotekë për fëmijë, për 12 vjet rresht.

Dritare.net i shpreh ngushëllimet familjes së shkrimtares dhe skenaristes, Shpresa Vreto!/K.C/dritare.net