Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Musk: X do të vendosë tarifë për përdoruesit e platformës!

Musk: X do të vendosë tarifë për përdoruesit e

Elon Musk ka treguar se X, i njohur më parë si Twitter do të vendosë tarifë për të gjithë përdoruesit e kësaj platforme.

Pronari i X tha se platforma ka 550 milionë përdorues që gjenerojnë deri në 200 milionë postime në ditë, ku theksoi se llogaritë e automatizuara, janë bërë një problem për të.

Aktualisht, Twitter tarifon përdoruesit vetëm për shërbimin e tij të abonimit X Premium, i cili ofron përfitime të tilla si një shenjë kontrolli të verifikuar të llogarisë dhe kushton 11 dollarë në muaj në SHBA për iPhone dhe 11 £ në MB.

“Ne po kalojmë drejt një pagese të vogël mujore për përdorimin e sistemit”, tha Musk, citon The Guardian.

Musk shtoi se rritja e kostos së një llogarie në disa dollarë ose diçka mund të pengojë operatorët e softuerit, ku tha: Plus, sa herë që një krijues robot donte të bënte një botë tjetër, do t'i duhej një mënyrë tjetër e re pagese.

Më parë, platforma kishte matur bazën e saj të përdoruesve me një metodë tjetër, ku përdoruesit aktivë gjeneronin 238 milionë përpara se Musk të blinte biznesin në tetor 2022 .

Musk ka ngritur perspektivën e një "pagwall" ndërsa platforma kërkon të rrisë të ardhurat nga reklamat. Musk ka thënë se një bojkot i reklamuesve, i nxitur nga shqetësimet për udhëheqjen e tij të platformës dhe menaxhimin e përmbajtjes së papërshtatshme ose të urrejtjes, ka bërë që të ardhurat nga reklamat të bien me 60%./M.K-dritare.net