Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Mos shpenzoni kot para. Vitaminat nuk bëjnë punë!

Mos shpenzoni kot para. Vitaminat nuk bëjnë punë!

CNN

Suplementet si vitaminat, mineralet, dhe multivitaminat nuk ju mbrojnë nga kanceri, sëmundjet e zemrës. Kështu thuhet në studimin e Task Forcës së Shërbimeve Parandaluese të SHBA në udhëzimet e përditësuara të publikuara në revistën JAMA.

Që nga rekomandimi i fundit në vitin 2014, grupi i punës shqyrtoi 84 studime që testonin vitaminat në pothuajse 700,000 njerëz, duke përfshirë 52 studime të reja mbi këtë temë.

Megjithatë, përfundimi mbeti i njëjtë me atë të vitit 2014: Nëse jeni një i rritur i shëndetshëm, jo shtatzënë, nuk ka prova të mjaftueshme të ndonjë përfitimi në marrjen e vitaminës E, vitaminës D, kalciumit, vitaminës A, beta karotenit, vitaminës. B3, vitaminë B6, vitaminë C dhe selen.

Megjithatë, ka prova të mjaftueshme për të qenë kundër përdorimit të suplementeve beta-karoten, të cilat trupi i kthen në vitaminë A, për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare ose kancerin "për shkak të një rreziku të mundshëm të rritjes së vdekshmërisë, vdekshmërisë kardiovaskulare dhe kancerit të mushkërive”. Edhe vitamina E nuk ka asnjë përfitim. Pra përveç se shpenzoni, asnjë përfitim nuk merrni!/L.F-dritare.net