Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Meta: Mbështes projektin Peshkëpi-Selenicë, ai Vlorë-Orikum ka shkelje ligjore

Meta: Mbështes projektin Peshkëpi-Selenicë, ai Vlorë-Orikum

Kreu i Shtetit, Ilir Meta në një bashkëbisedim me gazetarët nga Vlora, foli në lidhje me debatin për anulimin e projektit Peshkëpi-Selenicë. Meta e ka mbështetur këtë projekt, qoftë me buxhet, qoftë me financim të huaj. Ndërsa për projektin Vlorë-Orikum, kreu i shtetit ripërsërit se, ka shkelje ligjore dhe të Kushtetutës.

”Problemin e tyre madhor për heqjen e financimit të një marrëveshjeje të vendit tonë me Fondin Saudit, për lotin e 4 të rrugës së Vlorës. Që ishte në interes të Bashkisë së Selenicës. Siç e keni ndjekur dhe një debat të pakuptimitë nisur nga Vlora, nga ana e kryeministrit. Lidhur me një pretendim sikur Presidenti bllokonte një projekt infrastrukturor Vlorë-Orikum. Kam vënë re disa çështje që do donim t’i ndanim me ju. Së pari, lidhur me problemin e banorëve është mëse i drejtë. Anulimi i Peshkëpi-Selenicë. Në kundërshtim jo vetëm me premtimin, marrëveshjen e miratuar, edhe përmbushjen e detyrimeve të Kuvendit e qeverisë, të kemi një heqje të fondeve jo të ndershme dhe jo transparente të këtij projekti. Kemi vënë re nga dokumentacioni, e para nuk qëndron pretendimi se i ka hequr fondet Fondi Saudit. Ato janë hequr me propozim të institucioneve shqiptare. Së dyti, dje deputeti Vullnet Sinaj ka ngritur një pretendim pse Presidenti ka pranuar ndryshimin e kësaj marrëveshje, për tërheqjen e fondeve për rrugën e Vlorës. E kemi bërë të qartë, Presidenti ka studiuar relacionin e Kuvendit, dhe në relacion ishte i qartë angazhimi i qeverisë se këto fonde hiqeshin pasi do përdoreshin në projekt tjetër. Ndërsa projekti i Selenicës do financohej nga buxheti i shtetit. S’kishim arsye se parlamenti e qeveria po gënjente Presidentin. Fakti është që ne kemi kthyer edhe buxhetin, nuk ka asnjë qindarkë për projekt të anuluar të anashkaluar. Revolta dhe pakënaqësia e banorëve është e drejtë. Ka qenë projekt i gatshëm, financim i sigurt, por premtim i bërë disa herë. Shpreh mbështetjen time për realizimin e këtij projekti qoftë buxhetit, qoftë financim të huaj.Lidhur me çështjen tjetër për Vlorë-Orikum. S’kam pasur ndonjë njohuri e dijeni të thelluar. Por që nga momenti që kemi dëgjuar për akuza ose gjoja Presidenca pengon, jemi thelluar edhe në anën zyrtare, institucionale, kushtetuese, ligjore. Është tepër e qartë e flagrante që qeveria e institucione të tjera kanë shkelur Kushtetutën, ligjet."- tha Meta./K.C/dritare.net