Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Masat e pandemisë/ Çfarë ndryshon nga sot!

Masat e pandemisë/ Çfarë ndryshon nga sot!

Ministria e Shëndetësisë, njoftoi pak ditë më parë, se do të lehtësohen disa masa të marra në kuadër të pandemisë. Prej sot, ambientet e mbyllura në bare, restorante, dhe pishina do të rihapen. Që prej shpërthimit të koronavirusit në vend në muajin mars, ato kanë qëndruar të mbyllura. Por për shkak të temperaturave të ulëta dhe motit të keq, ato u rihapën sot, por sërish duke zbatuar një sërë rregullash për mbrojtjen e stafit dhe klientëve nga rreziku i infektimit.

Protokolli për baret dhe restorantet

Personeli duhet të jetë i pajisur me maskë

Subjektet duhet të sigurojnë higjienizues duarsh për klientët

Nuk lejohet vetëshërbimi

Ajrimi natyral i ambientit rekomandohet të paktën 5 herë në ditë

Distanca e sigurisë nga tavolinat duhet të jetë dy metra

Masat e pandemisë/ Çfarë ndryshon nga sot!

Për pishinat e mbyllura:

Personeli mjekësor duhet të mbajë maskë

Klientët të mbajnë maskë në zonat rreth pishinës

Kapaciteti maksimal i pishinës do të bazohet në zënien e hapësirat 3 metra katror për person

Të evitohen grumbullimet

Masat e pandemisë/ Çfarë ndryshon nga sot!

Në udhëzues theksohet është se evidentimi qoftë edhe të një rasti të vetëm në strukturat e tyre do të sjellë mbyllje të aktivitetit, pavarësisht hetimit epidemiologjik./L.F-dritare.net

Masat e pandemisë/ Çfarë ndryshon nga sot!