Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Manastirliu flet për kombinim të vàksinimit: Ja si do ta bëjmë!

Manastirliu flet për kombinim të vàksinimit: Ja si do ta

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu nga Spitali Rajonal i Fierit ku janë shpërndarë àutoambulancat e reja të flotës antikòvid, deklaroi se sfida e radhës është vàksinimi, i cili do të jetë i kombinuar për grupet prioritare.

“Lùfta ende nuk ka mbaruar. Ne jemi tashmë në sfídën tonë të radhës, atë të vaksínimit kundër koronàvírusit. Në prioritetet tona për vàksinimin në fillim të tij si grup prioritar dhe ai më i ekspozuari ndaj këtij virùsi të rrezíkshëm janë kategoria e mjékëve, ínfermierëve. Kemi filluar me ata të cilët punojnë në spítalet kovíd. Gjithashtu do të vijojmë me vàksinimin e mjékëve, ínfermierëve duke filluar nga shërbimet e urgjéncave e më pas duke u shtrirë në të gjithë sistemin tonë shéndetësor. Dhe duke vijuar me vàksinimin e kombinuar, edhe më të moshuarit në shtëpitë e të moshuarve dhe të moshuarit +75 vjeç. Fakti është që edhe spítali i Fierit, në strukturën e vet ka dedikuar një pavion të posaçëm për rastet me kòvid, në momentin që do të kemi një hapje të spítaleve rajonale. Dhe pavarësisht punës që ka bërë që nga momenti i parë për triazhimin dhe trajtimin e rasteve postkòvid, ne jemi gati për ato skenarë, të cilët tashmë jemi të përgatitur me të gjithë elementët përkatës të pavioneve të dedikuara edhe në spítalet rajonale, sipas strategjisë që ne kemi bërë.”, tha Manastirliu.