Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Kush është Dominic Raab që po drejton Britaninë në këto momente!

Kush është Dominic Raab që po drejton Britaninë në

Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson ka kaluar në terapi intensive pasi gjendja e tij është kritike, 11 ditë pasi është konfirmuar me koronavirus.

Johnson ia ka kaluar të gjitha kompetencat Sekretarit të Shtetit, Dominic Raab.

Por kush është Dominic Raab?

Ai është një politikan britanik që shërben si Sekretar i Parë i Shtetit dhe Sekretar i Shtetit për Punët e Jashtme dhe komonuelthin që nga korriku 2019. Anëtar i Partisë Konservatore.

Kush është Dominic Raab që po drejton Britaninë në

Raab u emërua Nën Sekretar Parlamenti i Shtetit në Ministrinë e Drejtësisë më 12 maj 2015. Kur Kryeministrja Theresa May emëroi qeverinë e saj të parë një vit më vonë, ai u kthye në praskenë. Pas zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2017, ai u emërua Ministër i Shtetit për Gjykatat dhe Drejtësinë. Kur qeveria u riorganizua në Janar 2018, Raab u transferua në Ministrinë e Strehimit, Komuniteteve dhe Pushtetit Lokal.

Në korrik 2018, May e bëri atë Sekretar të Shtetit për Daljen nga Bashkimi Evropian pas dorëheqjes së David Davis. Raab dha dorëheqjen si sekretar i Brexit katër muaj më vonë, duke kundërshtuar Projekt-Marrëveshjen e tërheqjes .

Kush është Dominic Raab që po drejton Britaninë në

Pasi Maj njoftoi dorëheqjen e saj në maj 2019, Raab kandidoi në zgjedhjet e udhëheqjes së Partisë Konservatore. Ai u eliminua në votimin e dytë të deputetëve konservatorë dhe ai mbështetit Boris Johnson Boris Johnson. Më 24 korrik 2019, Johnson emëroi Raab Sekretar të Shtetit për Punët e Jashtme dhe Komonuelthin dhe Sekretarin e Parë të Shtetit, duke e bërë Raab de fakto Zëvendës Kryeministrër./ I.M-Dritare.net