Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Keni telefon Android? Fshijini menjëherë këto 9 aplikacione të rrezikshme!

Keni telefon Android? Fshijini menjëherë këto 9 aplikacione

Keni telefon Android, si Samsung apo Huawei? Do të jetë më mirë për ju që t’i çinstaloni këto aplikacione sa më shpejt të jetë e mundur, sepse ato mund të përmbajnë malware. Ja çfarë ka zbuluar kompania e sigurisë kibernetike Trend Micro! Kjo kompani hulumtoi disa aplikacione për Android dhe zbuloi se nëntë prej tyre përmbanin malware, softuer që mbledh të dhëna ose u siguron kriminelëve akses në një kompjuter. Aplikacionet mund të gjenden në Google Play ose në Appstore. Por meqenëse Android nuk ka atë kontroll të rreptë siç e ka Apple, është shumë e rëndësishme për ju që t’i kontrolloni mirë se çfarë aplikacionesh shkarkoni. Janë 9 aplikacione të rrezikshme për Androidët, që janë shkarkuar mbi 470,000 herë. Google tani i ka hequr aplikacionet përkatëse nga Play Store. Por kjo nuk do të thotë që aplikacionet të jenë zhdukur automatikisht nga telefonat. Bëhet manualisht.

Bëhet fjalë për këto 9 aplikacione!

Shoot Clean

Shoot Clean Lite

Super Clean

Speed Clean

Rocket Cleaner

Rocket Cleaner Lite

Quick Games

H5 Game box

LinkËorldVPN./K.C/dritare.net