Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Kasmi: Shqiptarët e përkrahën lëvizjen xhonturke në aspektin kombëtar!

Kasmi: Shqiptarët e përkrahën lëvizjen xhonturke në

I ftuar në Arena nga Dritan Hila në RTV Ora, Mariglen Kasmi historiani shpreh se qysh me lëvizjen xhonturke, shqiptarët kishin një rol të rëndësishëm dhe e përkrahën këtë lëvizje në aspektin kombëtar.

Kasmi: Qysh me lëvizjen xhonturke, shqiptarët kishin një rol të rëndësishëm në këtë lëvizje dhe e përkrahën në aspektin kombëtar.

Lëvizja merr një hov në 1906 ku u krijuar komiteti për bashkim kombëtar. Kjo lëvizje jepte një garantim kushtetues dhe krijonte një parlament shumëngjyrësh pa dallim kombi dhe feje.

Këtu interesat e shqiptarëve e përkrahin këtë lëvizje. Më pas ky komitet kombëtar do të ketë si qendër Manastirin. Përkrahjen më të madhe xhonturqit e morën nga turqit, me në krye Naim Frashërin./OraNews