Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Kapet në Itali sasia më e madhe në histori e amfetaminës!

Kapet në Itali sasia më e madhe në histori e amfetaminës!

Autoritetet në Napoli të Italisë, kanë sekuestruar sasinë më të madhe në histori të amfetamisës.

Autoritetet bëjnë me dije se në një aksion të gjerë janë sekuestruar 14 ton amfetaminë, 84 milionë tableta të prodhuara në Siri nga grupi terrorist ISIS, për të financuar terrorizmin.

Amfetamina kapte shifrën e mbi 1 miliardë eurove në treg.

Amfetamina është një stimulues i sistemit nervor qendror (CNS) që tregtohet nën emrin e markës Evekeo, ndër të tjera. Përdoret në trajtimin e çrregullimit të hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes (ADHD), narkolepsisë dhe mbipeshes. Amfetamina u zbulua në 1887 dhe ekziston si dy enantiomere: levoamphetamine dhe dextroamphetamine. Amfetamina i referohet si duhet një kimike specifike, bazës së lirë racemike, e cila është pjesë e barabartë e dy enantiomereve, levoamphetamine dhe dextroamphetamine, në format e tyre të pastra amine. / I.M-Dritare.net