Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Italia vendos të ulë me 10% çmimet e ushqimeve!

Italia vendos të ulë me 10% çmimet e ushqimeve!

Qeveria italiane do të nënshkruajë një marrëveshje me shoqatat e prodhuesve dhe me supermarketet e vendit me synimin për të ulur çmimet e nevojave bazë, kryesisht në sektorin ushqimor.

Sipas mediave, çmimet do të bien nga 1 tetori deri në fund të vitit mesatarisht 10%.

“Çmimet e kufizuara” do të vlejnë për tre muaj, deri në fund të vitit dhe llogaritet se çdo familje në vend do të kursejë gjithsej deri në 150 euro. Me çmim të reduktuar do të shiten mishi, qumështi, sheqeri, vezët, mielli, orizi, por edhe pelenat dhe barnat pa recetë.

Konsumatorët do të mund të dallojnë produktet specifike, falë një ngjitësi të veçantë, me ngjyrat e flamurit italian./dritare.net