Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Gurakuqi: Në krijimin e shtetit shqiptar ka luajtur rol të rëndësishëm perandoria austro-hungareze!

Gurakuqi: Në krijimin e shtetit shqiptar ka luajtur rol të

I ftuar në Arena nga Dritan Hila në RTV Ora, pedagogu Romeo Gurakuqi u shpreh se ideja mbi kombin, shtetin është zhvilluar së pari brenda Shqipërisë nga elita jonë.

Romeo Gurakuqi: Ideja mbi kombin, shtetin është zhvilluar së pari brenda Shqipërisë nga elita jonë.

Ka qenë nxitje e brendshme, por në krijimin e shtetit shqiptar ka luajtur rol të rëndësishëm perandoria austro-hungareze, me ndihmën gjysmake të Italisë dhe Mbretërisë së Bashkuar, në këtë mënyrë u njoh shteti shqiptar./OraNews