Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Fiter Bajrami/ Çfarë nuk duhet t’ju mungojë në tryezë!

Fiter Bajrami/ Çfarë nuk duhet t’ju mungojë në

Sonte është darka e Fiter Bajramit, iftari i fundit pas një muaji agjërim. Kjo është një festë mjaft e rëndësishme për besimtarët myslimanë. Nesër Fiter Bajrami do të falet në xhami, pas më shumë se dy muajsh që dyert e kulteve kanë qenë të mbyllura. Si një festë e rëndësishme, u kushtohet mjaft rëndësi edhe përgatitjeve për drekën e së dielës. Gatimet janë tradicionale shqiptare.

Fiter Bajrami/ Çfarë nuk duhet t’ju mungojë në

Ajo që nuk mungon në tryeza, është mishi, i cili gatuhet në mënyra të ndryshme. Disa e preferojnë me patate ose me pilaf. Po kështu byreku tradicional shqiptar, me qumësht ose me kos dhe kime me oriz dhe vezë. Sallatat po kështu nuk i mungojnë tryezës, ndërsa për ëmbëlsisë preferohet bakllava. Por jo vetëm, edhe shëndetlie. Në tavolinë është e ndaluar të ketë produkte me mish deri dhe alkool./L.F-dritare.net