Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam nënshkruar më shumë certifikata vdekjeje sesa gjithë karrierës sime!

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Doktor Joseph Varon nuk ka pasur asnjë ditë pushimi në muajin e kaluar.

E premtja ishte java e 13-të e tij radhazi që drejtonte njësinë e koronavirusit në Qendrën Mjekësore të Përkujtimit të Houston-it.

"Nëse më pyet se si dreqin kam qenë në gjendje të mbijetoj për 134 ditë pa ndalesë, mendoj se është adrenalina," tha ai. "Por unë jam duke vrapuar në tym, është e vështire."

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Dhe java e kaluar ishte më e vështira e tij. Me Houston që me një rritje të rasteve Covid-19, ai nënshkroi më shumë certifikata vdekjeje sesa në të gjithë karrierën e tij.

"Njerëzit po vdesin çdo ditë," tha ai.

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Dita e punës e Varonit fillon herët. Rreth orës 4:30 ose 5 të mëngjesit, ai shkon në spital dhe shkon direkt në njësinë koronavirus, ku ai dhe ekipi i tij kalojnë tek të gjithë pacientët.

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Pastaj ai fillon të ndajë oraret.

"Ai është i përfshirë me gjithçka dhe shumë personal," tha fotografi Callaghan O'Hare, i cili i ka hyrë disa herë gjatë një muaji të kaluar në infektiv. Ai ulet në shtrat me njerëzit, do t'i përqafojë dhe të bisedojë. Është shumë e pabesueshme për tu parë. "

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Kujdesi për pacientët me koronavirus zgjat minimumi 10 orë çdo ditë, tha Varon. Pas kësaj, ai takohet me pacientët e tij të tjerë në spital - ata që nuk kanë koronavirus.

"Nëse jam me fat, kthehem në shtëpi para orës 10 të natës. Nëse nuk kam fat, që është shumica e kohës,shkoj në shtëpi rretj mesnatës, "tha ai.

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Sigurisht, Varon nuk është i vetmi që bën flijime. Ai është i shpejtë për të lavdëruar ekipin e tij dhe orët e gjata dhe të vështira.

"Jeta e infermierisë brenda një njësie Covid është e vështirë," tha ai. "Sa herë që hyjnë dhe veshin ato rrobat e bardha, ne dalin duke djersitur sikur nuk ka një të nesërme. Është si një mini sauna për ne. "

Puna është fizikisht rraskapitëse, me të gjithë personelin që kanë disa shtresa të pajisjeve mbrojtëse personale, ose PPE.

"Kam parë infermiere, në mes të turneve, vetëm fillojnë të qajnë," tha Varon. "Duke qarë sepse ata thjesht nuk mund ta trajtojnë më."

"Ata vërtet përpiqen të marrin kohën për të njohur pacientët," tha ai.

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Nuk është e lehtë të lidhesh me dikë kur fytyra jote është e mbuluar nga një maskë dhe një mburojë dhe je i veshur me kokë deri tek këmbët në PPE. Por skuadra e Varonit ka një zgjidhje.

"Mjeku dhe infermierët të gjithë do të vendosin fotografi të printuara mbi veshjen e tyre, në mënyrë që pacientët të paktën të dinë se si duken dhe të kenë një ide se me kë po bisedojnë," tha O'Hare.

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Tre infermierë në stafin e Varon kanë kontraktuar Covid-19 në muajt e fundit. Varon nuk e di se ku e kanë kontraktuar atë, por në spital ata janë gjithmonë të kujdesshëm në lidhje me PPE.

"Shpesh u them njerëzve që ndjehen më të qetë brenda njësisë sime sesa jashtë njësisë sime," tha ai.

Doktori që s’ka marrë pushime: Për një javë kam

Infermierja Christina Mathers testoi pozitive javën e kaluar.

"Kjo është gjëja më e vështirë për të dëgjuar ndonjëherë. … Kjo ju rrëmon, "tha Mathers, i cili kishte punuar çdo ditë tjetër që nga 29 Prillim pa pushim." Por unë nuk do të shkoja diku tjetër, por këtu. " tha ajo./ I.M-Dritare.net