Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Bill Gates: Nacionalizmi i vaksinavé, do ta bëjë më të vështirë lùftën, dhe më larg fitoren!

Bill Gates: Nacionalizmi i vaksinavé, do ta bëjë më

Themeluesi i Microsoft dhe filantropi miliarder Bill Gates u shpreh kùndër "nacionalizmit të vaksinavé". Ai tha se kjo është një qasje e gabùar ndaj pandémisë, veprim që do ta bëjë më të vështirë lùftën, dhe më larg fitoren. Në një intervistë me të përditshmen gjermane Süddeutsche Zeitung , ai tha se ishte koha për të pranuar pandemítë si një pjesë e normalitetit.

"Pandemítë i përkasin normales së re, ashtu si bota drídhet nga tërmetét, tornádot, ne kemi ndryshime klimatike," tha ai. Gates dënoí mungesën e komunikimit të qartë mbi rrezíqet e sëmundjés.

"Është e tmerrshmé që ne ende duhet t'u lutemi njerëzve për të bërë sakrifíca në mënyrë që të shpëtojmë jetë. Ne duhet të mësojmë nga ato çfarë ka ndodhur." Ai paralajmëroí se pandemía tjetër mund të jetë dhjetë herë më e keqé se kjo, por që ne nuk jemi të përgatitur. Duke pranuar se njerëzit ishin të lodhur nga virusí, Gates tha se do të duhet ende kohë që jeta të kthehej në normalitetin para pandemísë. Mungesa e bashkëpunimit midis vendeve, sipas tij, ishte një shans i hùmbur për të arritur te fitorja. "Asnjë vend nuk mund të qëndrojë i vetëm në luftén kùndër pandemísë," tha ai./L.F-dritare.net