Na ndiqni edhe në

Ngjarjet e Ditës

Avokati i Ylli Ndroqit: Pasuritë u sekuestruan me nxitim, ka parregullsi ligjore

Avokati i Ylli Ndroqit: Pasuritë u sekuestruan me nxitim, ka parregullsi

Përmes një deklarate për media, avokati i biznesmenit dhe presidentit të RTV Ora, Ylli Ndroqi ka thënë se, 26 nga pasuritë e paluajtshme, të sekuestruara nga SPAK nuk janë në pronësi të klientit të tij, ndërsa disa të tjera janë marrë padrejtësisht. Avokati, Alban Qafa u shpreh se do ta apelojnë këtë vendim, pasi sipas tij, gjykata ka marrë një vendim të nxituar dhe se ai ka parregullsi ligjore.

“Gjykata ka ndërmarrë një vendim të nxituar, nuk janë plotësuarkushtet për sekuestro dhe ka parregullsi ligjore. I janë sekuestruar tre toka që i ka përfituar nga çelja e pasurisë së babait të tij, pra i ka përfituar me ligjin 7501. Ja ku është vendimi i komisionit të ndarjes së pronave”,- tregoi avokati Alban Qafa.

Nga ana e SPAK më 21 korrik 2020 u regjistrua procedimi penal dhe 7 ditë më pas, më 28 korrik u regjistrua kërkesa e prokurorisë për vendosjen e sekuestros. Dokumenti është marrë në shqyrtim në maj, ndërkohë që kërkesa e organit të akuzës është depozituar në korrik. Kjo tregon nxitimin si të prokurorisë dhe të gjykatës për këtë vendim.

Është vënë sekuestro mbi 26 pasuri të në biznesi mbi 29-vjeçar. Ngrihet pyetja si është e mundur që brenda 7 ditësh nga regjistrimi i procedimit penal, u gjetën indicie sipas pretendimeve të arsyeshme për të shkuar drejt sekuestrimit të pasurive të z. Ylli Ndoqi. Vetëm një ditë më pas, policia e shteti ka nxituar që të deklarojë se hetimet kanë zgjatur 18 muaj nën drejtim e prokurorëve të SPAK. Para 8 muajsh prokurorët e SPAK janë betuar para presidentit në dhjetor të vitit 2019. Si mund të zhvillojë SPAK një hetim kur nuk ka ekzistuar?

Sipas ligjit është sanksionuar se hetimet drejtohen nga prokuroria. Duhet të ishte prokurori ai që përmes policisë gjyqësore të ndërmerrte veprimet e nevojshme ndaj personave të sipërpërmendur. Në deklaratën e policisë janë kryer hetime mbi 17 muaj pa ju referuar prokurorit. Këto hetime pa dijeninë e prokurorit janë hetime të paligjshme nga policia.

Nuk ka asnjë indicie se këto pasuri ishin në gjendje rreziku apo nga ndonjë organizatë kriminale. Transmetimet e RTV Ora dhe Ora Neës kanë qenë në krah të qytetarëve. Ndërsa sa i përket pronave që kërkohet të sekuestrohen, një pjesë nga ato nuk janë të Ylli Ndroqit. Edhe ato që janë në pronësi të tij, janë krijuar me burime te ligjshme.

Më datë 3 korrik SPAK sekuestroi pasuritë e Ylli Ndroqit, mes tyre edhe televizionet Ora Neës dhe RTV Ora. Ndërkohë që ndërhyrja në ambiente e televizoneve u bë nga forcat RENEA me armë dhe maska.

Sekuestrimi i RTV Ora është i padrejtë, pasi ia ka blerë shtetases Ilda Prifti me 25 mln lekë të reja, kapitali fillestar është marrë me kredi në një Bankë të Nivelit të Dytë. Edhe një mjet Mercedes Benz i sekuestruar është i blerë i gjithi me kredi.”,- tha avokati i Ndroqit./K.C/dritare.net